Új smart menedzselt switch a piacon

Kütyü Magazin, 2015. február 26. 09:29

Bemutatta új smart menedzselt switch eszközét a tajvani ZyXEL. Az XS3700-24 névre keresztelt modell 10 Gigabit sebességgel és nyolc porttal rendelkezik, és a ZyXEL One Network hálózati megoldásait kiaknázva biztonságos, gyors és hibamentes lefedettséget kínál.

Szakadásmentes átvitel

A mára mindennapossá vált sávszélesség-igényes aktivitások, és az IEE 802.11ac standard terjedése miatt a kis- és középvállalkozásoknak is nyitniuk kell az új technológiák felé. A megfelelő lefedettség elengedhetetlenné vált a cégek számára. A ZyXEL új, XS3700-24 eszköze 10 gigabájt teljesítményével és nyolc portos kivitelével ideális válasz lehet a megnövekedett igényekre. Az XS3700-24  az L2+szolgáltatások teljes skáláját biztosítja, valamint képes az alapvető layer-3 útválasztásra, ideértve a statikus és szabályalapú útválasztást, mellyel a szakadásmentes átvitel érdekében igazodni lehet a változatos hálózati körülményekhez. Az XS3700-24 támogatja az IPv4 és IPv6 szolgáltatásokat.

Üzemszünet nélküli ventillátorcsere

A hálózatszolgáltatás folyamatosságáért az eszköz hűtőmodulja üzem közben is cserélhető, a karbantartás így nem jár kieséssel, a jobb hőleadást pedig a légáramlás-nyílások is segítik. Felépítését úgy tervezték, hogy a switch nem futhat bele egypontos hibákba (SPOF), mely kiemelten fontos a szünetmentes szolgáltatást elváró üzleti világban. E tulajdonságot fokozza a jelentős tartalékokkal operáló hardverkialakítás: a készülékbe két belső tápegységet építettek, kettős konfigurációs fájllal rendelkezik, szoftvere pedig Virtual Router Redundancy Protocol-on (VRRP) alapul. Utóbbival több virtuális router dinamikusan oszthatja ki egymás közt ugyanazt az IP címet. 

 

 

Egyszerű hálózati menedzsment

A ZyXEL One Network segítségével egyszerűbbé válik a konfiguráció, vezérlés és hibaelhárítás. A ZyXEL One Network része a könnyen használható ZyXEL One Network Utility (ZON Utility), mely gyors hálózat beállítást tesz lehetővé. A ZyXEL Smart Connect-tel a ZyXEL hálózati eszközök felismerik egymást, karbantartásuk egyetlen kattintással végrehajtható a távolból, ideértve olyan lehetőségeket is, mint a gyári beállítások visszaállítása vagy az energiagazdálkodás.

Az XS3700-24 switch a ZON-nal, a könnyű hálózati munkát lehetővé tevő segédcsomaggal érkezik, így a rendszergazdák egy közös felületen ellenőrizhetik a helyszíneket, IP-címeket oszthatnak ki, újratöltethetnek vagy firmware-t frissíthetnek. Nincs szükség közvetlen hozzáférésre, vagy költséges, speciális hálózatbeállító eszközökre. Az XS3700-24 parancssoros üzemmódjával hatékonyan konfigurálható több switch egyszerre. A parancssor alkalmazható a 2210, a 3700 és a 3900 switch család összes típusán.