Izmosabb kivitelben hódíthat Kínában a Lumia 640 XL

Farkas Norman, 2015. március 17. 15:25

Úgy tűnik, hogy a Mobile World Congressen leleplezett Lumia duó nagyobbik tagja izmosabb hardverrel lesz elérhető Kínában, mint a világ többi táján. Az 5,7 hüvelykes óriásmobilt plusz egy gigabájt RAM-mal és négymagos, 2,2GHz-es processzorral turbózza fel a Microsoft.

Az androidos újdonságok forgatagában a Microsoft két új Lumia okostelefont villantott a Mobile World Congress során. A középmezőnybe szánt Lumia 640, és nagyobb kijelzővel szerelt testvére, a Lumia 640 XL is az elsők között kaphatják meg a Windows 10 okostelefonokra szabott verzióját.

Mindkét készülék piaci premierje áprilisban lesz, egyes országokban már előrendelésre is adott a lehetőség. Míg a Lumia 640-ért 160, addig az XL modellért 220 eurót kell kicsengetni.

 

 

A készülékek tudásban nem igazán, inkább csak méretükben különböznek egymástól: működésüket egy négymagos Snapdragon 410 processzor segíti, ami mellé 1GB RAM került. Jó hír lehet azoknak a felhasználóknak, akik időtálló hardverre vágynak és az 5,7 hüvelykes kijelzővel megáldott Lumia XL-t szemelték ki maguknak, hogy úton lehet a készülék felturbózott verziója, amiben négymagos, 2,2GHz-es processzor és 2GB RAM dolgozik.

 

 

 

Az ismeretlen nevű, de jellemzőivel a Lumia 640 XL-t idéző telefon a kínai hírközlési felügyelet (TENAA) oldalán bukkant fel mint jóváhagyott modell. Nem csak a kijelző mérete és felbontása (5,7 hüvelykes, 720p HD), hanem az 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamera, valamint a 8GB belső tárhely is beleillik a 640 XL specifikációjába.

Egyelőre nem tudni, hogy valóban az új Microsoft óriásmobil ráncfelvarrt kiadásáról van-e szó, vagy egy teljesen más, eltérő néven debütáló készülékről, ugyanakkor erős a gyanúnk, hogy csak Kínában lehet majd hozzájutni.

 

 

[Forrás: GSM Arena]