Népszerű a MÁV Vonatinfó alkalmazása

Czipperer Dia, 2015. március 20. 09:45

A MÁV-START mobilalkalmazása, a Vonatinfó Android és iOS rendszerre is elérhető. Az aktuális járatinformációkat megjelenítő alkalmazást már több mint 23 ezren töltötték le.

Ingyenesen letölthető A MÁV-START Vonatinfó névre keresztelt alkalmazása, amely Android és iOS rendszerű okostelefonokra is letölthető. Az ingyenes applikáció népszerűnek bizonyul a felhasználók körében, a vállalat tájékoztatása szerint ugyanis eddig Már 23 ezren töltötték le készülékükre: Androidra tizennégy ezren, iPhone-ra kilencezren.

A Vonatinfó segítségével a felhasználók kiválaszthatják a számukra megfelelő útvonalat, valamint az app az igénybe vehető kedvezményekről is tájékoztat. Egy térkép is tartozik hozzá, ahol a különféle vonatok aktuális helyzete jelenik meg (lásd a zöld pöttyöket).

Az aktuális pozíciójukon túl a szerelvények pillanatnyi helyzete és sebessége is megjelenik az adott járműre navigálva, továbbá megtekinthetők egy adott vonat szolgáltatásai, műszaki adatai is.
 

 

A különféle útvonalakat kedvenceknek is jelölhetjük. A vonatokhoz pedig chatszoba is tartozik, ahol üzenetet küldhetnek a felhasználók egymásnak, illetve a vonat személyzetének is. Az alkalmazásban a MÁVINFORM aktuális hírei is folyamatosan frissülnek.
 

 

A további fejlesztési tervek között kiemelt helyen szerepel az applikáción keresztül történő jegyvásárlási lehetőség bevezetése.

Az Android rendszert használó utasok ide kattintva, az iOS userek pedig itt tölthetik le az alkalmazást.