Árulkodó promóképeken a HTC One M9 Plus

Farkas Norman, 2015. április 2. 15:50

Újabb promóképek jelentek meg a HTC hamarosan debütáló óriásmobiljáról, amit a One M9 nagytesójaként üdvözölhetünk majd. A friss anyagok megerősítik a jövevény kijelzője alatt található fizikai „home” gomb jelenlétét, ami elég szokatlanul fest egy HTC mobilon, viszont sok előnye lehet – főleg, ha ujjlenyomat-olvasót is integrálnak bele a tajvaniak.

 A One M9 bemutatása óta megállás nélkül érkeznek a pletykák a zászlóshajó különféle változatairól, például a félig plasztik, félig fém One E9-ről és egy bizonyos Plus kiadásról, ami nagyobb kijelzőt és egyéb izgalmakat is kínál majd a felhasználóknak. Utóbbi modell a várakozások szerint április 8-án mutatkozik majd be, így nem csoda, hogy most nagy a felhajtás körülötte a szivárogtatók körében. Pedig a HTC amúgy sem hagyja unatkozni a rajongóit, a minap például hivatalosan lerántotta a leplet a One M8s okostelefonról, ami a tavalyi zászlóshajó Qualcomm Snapdragon 615 processzorral és 13 megapixeles hátlapi kamerával felvértezett, középmezőnybe szánt változata.

Visszatérve a One M9 Plus modellre, nemrég új promóképek bukkantak fel róla. A fotók megerősítik a korábbi anyagokat, amik szerint egy a Samsung Galaxy mobiljaiból ismerős fizikai „Home” gomb kap helyet a készülék kijelzője alatt, és azt is, hogy a telefon hivatalos leleplezésére április 8-án, Pekingben kerül sor.

 

 

A megjelenítő alatt elhelyezett gomb elég szokatlanul néz ki a HTC újdonságán, és könnyen meglehet, hogy a képek nem hitelesek és csak egy átrajzolt One M9 látható rajtuk. Ám ha mégis egy ilyen „újítás” mellett döntöttek a tajvani gyártó emberei, akkor reméljük, hogy a mai trendeknek megfelelően nem voltak restek egy ujjlenyomat-olvasót építeni a gombba, hogy ne legyenek lépéshátrányban a versenytársakkal szemben (pl. a Samsung Galaxy S6, S6 Edge és az iPhone 6, 6 Plus modellek „Home” gombjában is rejtőzik egy-egy ujjlenyomat-olvasó).

 

 

Ami a jövevény további tudását illeti, csak a korábbi pletykákra támaszkodhatunk, melyek szerint 5,2 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel QHD felbontású érintőkijelzőt, 3GB RAM-ot és 32GB tárhelyet tudhat magáénak. A One M9 Plus várhatóan két változatban kerül majd piacra: Ázsiában MediaTek MT6795 chipsettel, míg a többi régióban Snapdragon 810 processzorral hódíthat.

 

 

[Forrás: GSM Arena]