30 milliós okostelefon-eladást célzott meg az Asus

Vértes Judit, 2015. április 9. 12:10

Az Asus idei tervei között szerepel, hogy idén 30 millió okostelefont adnak el. A kínai piac kulcsfonosságú területnek számít.

Alig két hete jelent meg az Asus Zenfone 2 széria hivatalosan Kínában, majd nem sokkal ezután Európában, az indiai piacon pedig április 13-ra tervezik az indulást. Az ilyen világméretű terjeszkedés és a széria népszerűsége alapján nem meglepő, hogy a cég 30 millió készülék eladását tervezi 2015-ben. 

A merész tervet Jonney Shih, az Asustek elnöke jelentette be a kínai médiában. A kínai piac kulcsfontosságú a vállalat céljának eléréséhez, hiszen ott 10 millió készülék eladását tervezik. Ez csupán kis szelete a hatalmas piacnak – tavaly 389 millió okostelefont szállítottak az országba.

A vállalat februárban még csak 17 millió készülék eladásáról beszélt, ezt emelte fel 25 millióra március elején, a telefon taiwani bevezetése után.

2014 első negyedévében az Asus mindössze 10000 okostelefont adott el, de ez a szám 1,5 millióra nőtt az utolsó negyedévre. Ezt figyelembe véve a 30 milliós cél talán nem is tűnik olyan elrugaszkodottnak.
 

 

 

Forrás: GSMArena.com