Környezetbarát minősítést kaptak a Samsung csúcsmobiljai

Kütyü Magazin, 2015. április 13. 12:25

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Oroszország és Brazília is környezetbarát tanúsítvánnyal tüntette ki a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékeit, amiért azok minden olyan kritériumnak megfelelnek, amelyeket a mérgező anyagok használata ellen állítottak fel. 

A Samsung két új zászlóshajóját egyrészről az amerikai tesztelő és minősítő szervezet, az Underwriters Laboratories (UL) részesítette Sustainability Product Certification (SPC) elismerésben, másrészről pedig a világhírű, angliai székhelyű Carbon Trust ítélte oda nekik a rangos CO2 Measured Label fokozatot. 

Az UL a legmagasabb, Platinum minősítésben részesítette a Samsungot a szigorú anyaghasználati szabályzatainak betartásáért, az energiahatékonyság és újrahasznosítás területén mutatott eredményeiért, valamint azokért az aktivitásokért, amelyeket a társadalmi felelősségvállalás jegyében hajtott végre.

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge a Vitality Leaf fokozatot is megkapta Oroszország elsőszámú környezetvédelmi minősítést kibocsátó szervezetétől, az Ecological Uniontól. A brazil Associação Brasileira de Normas Técnicas (ABNT) a hasonlóan rangos COLIBRI díjat ítélte oda a készülékeknek. 


A két okostelefon csomagolása teljes mértékben újrahasznosított papírból készül, és a mérgező anyagok használata ellen felállított összes kritériumnak megfelel. A Samsung ráadásul már a termékfejlesztés korai szakaszaiban is különleges figyelmet szentel a környezetvédelemnek. Ennek megfelelően, az akkumulátor műanyag összetevőinek 20 százaléka újrahasznosított műanyagból készül, a készülékek csomagolásán található szöveget pedig szója festékkel nyomtatják benzines oldószer helyett.
 

A Samsung célja egy olyan környezetbarát rendszer létrehozása, amely a modern technológiát az energiahatékonyság szolgálatába állítja. Erre irányultak az olyan törekvések is, mint például a gyors töltési módszerek vagy az ultra energiatakarékos üzemmód kidolgozása. 

A vállalat 2004-ben ismertette először a Környezetbarát Dizájn elképzelését, amelynek keretein belül minden egyes termékre környezetvédelmi érvényesítést szereznek már a termékfejlesztés korai szakaszában. Ennek megfelelően minden Samsung terméknek rendelkeznie kell egy bizonyos környezetbarát fokozattal.

2015 márciusa óta 3131 Samsung termék szerzett környezetvédelmi fokozatot 14 ország zöld szervezeteitől, ennek eredményeképpen pedig a Samsungot a környezettudatosság terén is a világ egyik legjelentősebb gyártójaként tartják ma számon.