Huawei P8 és P8 Max a színen

Czipperer Dia, 2015. április 16. 12:35

Két Huawei üdvöskéről is lehullt a lepel. A P8 és a P8 Max is egy londoni eseményen debütált.

Változások történtek a Huawei háza táján. Új mobilokról rántotta le a leplet a vállalat, melyek a „P” széria új eszközei. Azonban egy valami megváltozott: eltűnt a nevükből az Ascend előtag.

Huawei P8

A készülék megalkotásánál a modern, prémium dizájnra koncentrált a vállalat, így az eszköz teljes fém burkolatot kapott, eltérően a korábbi készülékektől, melyek fém és üveg borítással kerültek forgalomba. A váz elkészítése nagyjából 810 percet vesz igénybe. A speciális nano-bevonat a telefont fröccsenésállóvá teszi, és védi a véletlen károsodásokkal szemben.

A telefon mindössze 6,4 milliméter vastag, és 5,2 hüvelykes, Full HD kijelzővel (424 ppi) rendelkezik. A keskeny keret igazán kompakttá teszi a telefont. A megjelenítő az eszköz előlapjának 78,3%-át foglalja el, így sokkal kevesebb helyet foglal el a keret, mint például a Galaxy S6 esetén.

A Huawei egy újfajta módszert talált ki az érintőképernyővel való kommunikációhoz. Screenshotokat már úgy is lehet készíteni, hogy a képernyő egy adott részét virtuális kivágjuk, kijelöljük, és már készül is a pillanatkép.

 

 

A készülék 13 megapixeles kamerája az első, amely RGBW (piros, zöld, kék és fehér) színmegjelenítésre képes. Ez segít a kamerának, hogy rossz fényviszonyok között is helytálljon. Ezen felül optikai képstabilizátorral és különálló, DSLR-minőségű képfeldolgozó processzorral rendelkezik. Az IPS gondoskodik a zajcsökkenésről, az automatikus tárgyfelismerésről, valamint fejlett arcfelismerést, jobb fehéregyensúlyt és expozíciót biztosít. A fényleső azonban csak Full HD képeket lő, ami elmarad a vetélytársak képességeitől, viszont az előlapi kamerája 8 megapixeles.

A telefon lelke egy Kirin 935-ös chipset. A nyolcmagos, 64 bites lapka négy, 1,5 Ghz órajelű Cortex A53-as magot tartalmaz, valamint négy, 2 GHz órajelű Cortex A53E magot.

Fedélzetén már a legfrissebb, Android 5.0 rendszer teljesít szolgálatot melyet az Emotion UI 3.1 felhasználói felülettel támogattak meg.

A vállalat ígérete szerint a zászlóshajó mobil akár 2– 3 napig is bírja a strapát, függetlenül attól, hány appot telepítettünk rá. Huzamosabb használat mellett pedig 1,5 napot biztosít a 2680 mAh-es akkumulátor.

A Huawei P8 kétféle tárhellyel ellátott változatban és négy színben lesz kapható: pezsgő, arany, szürke és fekete árnyalatokban. A 16 gigabájtos, 3 GB RAM-mal megáldott modell 500, a 64 gigabájtos változat pedig 600 euróba kerül majd. Elsőként Európában, Közel-Keleten és Dél-Afrikában kezdik el forgalmazni.

Huawei P8 Max

A nagyra nőtt testvér a duó másik tagja. A P8 Max, ahogy az nevéből is sejthető, nagyobb kijelzőt kapott, a phablet és már-már a tablet kategóriába lépve ezzel. A telefon 6,8 hüvelyes, az előlap 83%-át elfoglaló megjelenítővel rendelkezik, amellyel már egy kisebb méretű táblagépnek is beillene.

Testvérénél valamivel vastagabb (6,8 milliméter) az eszköz, és a processzor is nagyobb órajelen dolgozik (2,2 GHz).

A telefon előlapi kamerája viszont gyengébb, mindössze 5 megapixeles, azonban a főkamera szintén 13 megapixeles, viszont azt nem tudni, hogy RGBW szenzorral szerelték-e fel.

 

 

A készülék 4360 mAh-es akkumulátort kapott, amely több mint 2 napos üzemidőt garantál, nagyobb használat esetén pedig egy napig bírja a strapát.

A phablet összesen harminc országban lesz elérhető egy hónap leforgása alatt. Az alapverzió 550 dolárba kerül majd (16 GB) tárhellyel, míg a 64 gigabájtos verzió 650 dollárba kerül majd.

Mindkét modell Dual-SIM kivitelben is kapható lesz, valamint 4G LTE kapcsolatra is képes eszközökről van szó.

 

Forrás: GSMArena.com