80% felett az iOS 8 elterjedtsége

Czipperer Dia, 2015. április 29. 14:05

Igaz, már lassabb mértékben, de még mindig nő az iOS 8 felhasználók tábora. A rendszer elterjedtsége már 81%-os.

A februári adatok szerint még 72%-nál járt az iOS 8 elterjedtsége, majd márciusban 75%-on álltak a mutatók. A legfrissebb számok azonban már 80%-ról tanúskodnak. Ez nem egy jelentős ugrás, viszont jól példázza, hogy az iOS userek jelentős rése már újabb típusú eszközökre váltott, ugyanis az „őskövület” Apple mobileszközöket nem támogatja az iOS 8.

Az iPhone 4 és 4S széria még éppen beleesik a pikszisbe, de nem biztos, hogy megéri a usereknek erre a verzióra frissíteni, hiszen, ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, jelentősen lassítja a készülék teljesítményét. Igaz, utána egy frissítést is kiadott az Apple, ám ez csak javított a teljesítményen, igazából az új modellekre szabták a rendszert.

Az iOS 8 lassú indulásához viszonyítva szép számnak tűnik a mostani 81%. Az iOS 7-hez képesti kezdeti lemaradás azonban nem tűnik meglepőnek, tekintve, hogy az Apple sok több újdonságot pakolt az iOS 7-be, mint a 8-ba.

Később aztán egyre több felhasználó váltott az új rendszerre és modellekre. Ez alapján az sem tűnik meglepőnek, ha még az iOS 9 debütálása előtt, amely nagyjából az év második felében, szeptemberben várható, az iOS 8 elterjedtsége már 90% fölött lenne.

 

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: applepatently.com