Google Photos – korlátlan, ingyenes fénykép és videotárhely

Vértes Judit, 2015. június 2. 08:56

A Google egy újabb termékét mutatta be az I/O konferencián. A Google Photos azzal a céllal született, hogy egy bárhonnan elérhető tárhelyet biztosítson a fényképeknek, melyet könnyen elérhetünk és megoszthatunk.

A Google éves fejlesztői konferenciáján jelentette be Photos alkalmazását, mely először is automatikusan másolatot készít a tablet, telefon, számítógép memóriájában lévő fényképekről. Ha szeretnénk, a Google Drive-ra is menti a képeket.

A Google Photos szortírozza a képeket nemcsak dátum szerint, de a rajta szereplő emberek, helyszínek és dolgok szerint is. A bemutatón Ani Sabharwal, a Photos igazgatója, beírta a „hóvihar Torontóban” kifejezést a keresőbe, és a program rögtön megtalálta a megfelelő képet.

A szolgáltatás beépített képszerkesztő elemeket is tartalmaz, és könnyedén megoszthatjuk képeinket másokkal. A Google Photos tartalmaz egy fotóasszisztenst, aki kreatív ötletekkel segít eldönteni, mihez kezdjünk egy-egy képpel vagy albummal.
 

 

A Google Photos korlátlan és ingyenes tárhelyet biztosít a fényképeink és videóink számára. A 16 megapixelnél nagyobb felbontású képeket azonban tömöríti.

A Google Photos Android, iOS és web használók számára is elérhető.

 

Forrás: Techspot