Android mobil a BlackBerry műhelyéből?

Czipperer Dia, 2015. június 12. 13:30

A legfrissebb pletykák szerint a BlackBerry más platformokon is szerencsét próbálna. A Recode szerint androidos eszközön dolgozik a gyártó.

Nem áll túl jól a BlackBerry szénája mostanában, a mobilpiacon mindössze 1%-os a részesedésük. Bár John Chen töretlenül bízik a vállalat sikerében, ez egy hosszabb távú folyamat része lesz, addig még sok tennivaló akad a vállalat háa táján. Rövidebb távon sem árt átgondolni a stratégiát. Úgy tűnik, ezt ők is érzékelik, és minden lehetséges utat próbálnak bejárni, amely a sikerhez vezethet.

A Recode információi szerint a BlackBerrynek határozott elképzelései vannak, ugyanakkor nagyon eltér az eddigi stratégiától. A jelentés szerint a vállalat az idei Mobile World Congressen is ott volt márelső Android alapú okostelefon, amely idén novemberben érkezhet.
 


Továbbá azt is kiemelték, hogy a BlackBerry a platformok átjárhatóságára fókuszál majd Enterprise Mobility Management (EMM) megoldásával, melyet BES12 névre kereszteltek.

Ez egy jelzés azt illetően, hogy a válalat bízik a BES12 rendszerben, amely nemcsak kezeli, hanem védi is a rivális operációs rendszereket futtató okostelefonokat és táblagépeket.

A hírek nem sokkal azután érkeztek, hogy a vállalat bejelentette, hogy világszerte munkahelyeket szüntet meg. Ennek fényében kíváncsian várjuk a folytatást.

 

 

Forrás: GSMArena.com