Hátsómegvilágítású, 35mm-es full-frame fényképezőgép a Sonytól

Kütyü Magazin, 2015. június 15. 08:00

A Sony bemutatta legújabb zászlóshajó készülékét a Full-frame-es, tükör nélküli α7R II-t (ILCE-7RM2). A cserélhető objektíves gép rendelkezik a világon elsőként hátsó megvilágítású, Full-frame Exmor R CMOS szenzorral, mely biztosítja a nagy felbontást (megközelítőleg 42.4 megapixel), a magas érzékenységet (legfeljebb ISO 102400) és agyors AF-et.

Új madinával rukkolt elő a Sony. Az új α7R II továbbá 5 tengelyes képstabilizációs rendszerrel rendelkezik, melyet a híres α7 II modelltől kölcsönzött. A készülékkel 4K felbontásban rögzíthet videókat többféle formátumban, mint például a Super 35mm-es (’pixel binning’ jelenség nélkül). Emellett XGA OLED Tru-Finder elektronikus keresővel rendelkezik, mely nagyítása az eddigi legnagyobb, 0.78-szeres.

Az újonnan kifejlesztett 42.2 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS szenzor jelenleg a legfejlettebb és legnagyobb felbontású Full-frame képalkotó szenzor, amit a Sony valaha is készített.

Régebben a fotósok kénytelenek voltak választani a nagy felbontás és a nagy sebesség, valamint a magas érzékenység és a nagy felbontás kettőse között. Az új α7R II kompromisszumok nélkül egyesíti magában ezt a három tulajdonságot.

A fényképezőgép fontos részét képezi a szenzor hátsó megvilágítású rendszere, mely egy bővített réz vezetékes áramkört foglal magába. Ez lehetővé teszi a gyorsabb átviteli sebességet és biztosítja a kompromisszummentes nagyfelbontású tartalom elkészítéséhez szükséges érzékenységet. Megközelítőleg 3.5x gyorsabb kiolvasási sebességgel rendelkezik, mint elődje, az α7R

Ideálisan illeszkednek a Sony sokrétű, E-bajonettes objektívjeihez (35 mm-es Full-frame), valamint az új α7R II jellemzője a nagy sebességű BIONZ X képfeldolgozó processzor, amely lehetővé teszi, hogy a képek és videók részletgazdagok és zajmentesek legyenek.

Az új képszenzor 399 fázisérzékelős AF ponttal rendelkezik – ez jelenleg a világ legnagyobb AF lefedettsége a Full-frame szenzorok között -, mely elődjénél mintegy 40%-kal gyorsabb.

Az új zászlóshajó modell, az α7R II 5 tengelyes képstabilizátor rendszert kapott. Az 5 tengelyes stabilizátor tökéletes párosítás az optikai Steady Shottal (OSS) a maximálisan tiszta felvételekért, valamint megfelelő adapterrel akár A-bajonettel is használható.

A Sony α7R II-es fényképezőgépe 4K-s minőségben (QFHD 3840x2160) is képes Super 35mm-es kivágásra, vagy Full-frame módra.
Az XAVC S kodeknek köszönhetően 100Mb/s bitrátát is elérhetünk 4K felvételek készítése során és 50Mb/s-ot Full HD képek esetén

Az új, Full-frame-es α7R II-ben továbbfejlesztett XGA OLED Tru- Finder található és mindkét oldalon aszférikus lencse helyezkedik el, mely biztosítja a világ legjobb keresőjét 0.78x-os nagyítással, kristálytiszta előnézeti képpel visszajátszás során is.

A Sony továbbá bemutatta új LCD monitorját, a CLM-FHD5-öt, mely ideális társ a α7R II videófelvételek rögzítésénél.