A Snapdragon 810 értékesítések elmaradnak a várttól

Czipperer Dia, 2015. június 16. 14:15

Akadtak gondok a Qualcomm Snapdragon processzorával. Ez úgy tűnik, az értékesítési adatokban is megmutatkozik, melyek elmaradnak a várt eredményektől.

Számos készülékgyártó jelezte problémáját a Qualcomm Snapdragon 810-es processzorával kapcsolatban. Amióta piaca dobták az új mobillapkát, a túlmelegerdési probléma jelen van. Bár a Qualcomm védekező állásba helyezkedve tagadja, hogy nagy gond lenne, egyre többen emelnek szót az új processzor ellen.

Először a Samsung szállt szembe a Qualcommal. A dél-koreai gyártó olyannyira komolyan gondolta a lépést, hogy legújabb zászlóshajó mobiljaiba végül  saját, Exynos chipsetjét építette be.

Kiderült, hogy nincsenek egyedül a sorban, többek között az LG is jelezte panaszát, illetve a Sony is, aki az Xperia Z4 és Z3+ modelleknél is tapasztalt problémákat. Mint elmondták, a mobilok a nap különböző időpontjaiban kapcsolnak ki, miközben töltik őket. A vállalat ígérete szerint hamarosan érkezik a szoftverfrissítés a telefonok fedélzetére.

A túlmelegedés azonban nem az egyetlen hátránya a lapkának: a felépítésével is gondok vannak. Miközben egyre inkább elterjedőben vannak a 14 és 16 nanométeres gyártási eljárással készült megoldások a piacon, a Qualcomm lapkája 20 nanométeres eljárással készült.

 

 

Forrás: Phonearena.com