Aksiturbó nélkül érkezhet az Apple Watch 2

Czipperer Dia, 2015. június 19. 13:26

A legfrissebb híresztelések szerint az Apple következő generációs okosórája, a Watch 2 jóval több funkcióra képes lesz az iPhone nélkül is. Azonban úgy tűnik, az akkumulátor kapacitása változatlan marad.

Immáron két hónapja, hogy az Apple Watch széles körben elérhetővé vált, néhány napja pedig a boltokban is kapható az eszköz. Máris az új modellről szólnak a pletykák, mely szerint az Apple Watch 2 Wifi fejlesztésekkel, a keretbe épített FaceTime kameraintegrációval érkezik, amely révén közvetlenül az órával is fogadhatók lesznek a videohívások.

A hírek szerint az Apple több prémium modellt tervez, mint a mostani szériánál, amelyek 1000 dollár és afölötti árcédulát kapnak majd.

Az új Apple Watch modellt 2016-ra datálják. Úgy tűnik azonban, hogy az aksi marad régi, pedig először sokan panaszkodtak a napi töltés miatt. Ugyanakkor a vállalat ígéretet tett arra, hogy fejleszti az eszköz hardverét, annak érdekében, hogy ne mindig töltéssel kelljen bajlódniuk a felhasználóknak. Ezután azonban piackutatást végeztek, és kiderült, hogy az óratulajdonosok elégedettek az eszköz üzemidejével, nap végére nagyjából 30-40%-on áll az eszköz (nem túlzott használat esetén).


A jelenlegi modell nagyban kötődik az iPhone-hoz, amellyel Bluetooth-on keresztül tartja a kapcsolatot. Ezen azonban szeretne változtatni az Apple. Az új modell erősebb Wifi-képességekkel felvértezve érkezhet. Az eszközbe egy új, vezeték nélküli chipsetet építenek, amely az e-mailezést, üzenetváltást és az időjárási információk folyamatos elérhetőségét is lehetővé teszi majd. Továbbá a karóra a Findy My Watch funkciót is megkapná, amely az iPhone-oknál és az iPadeknél már rendelkezésre áll.

 

Forrás: Mashable.com, GSMArena.com