USB Type-C porttal érkezik a OnePlus 2

Czipperer Dia, 2015. június 24. 11:15

Egyre több mindent tudunk meg a OnePlus legújabb mobiljáról. A vállalat nyíltan csepegteti az információkat a telefonról. Most kiderült, hogy a legújabb, USB Type-C szabványt is támogatja majd.

A múlt héten a OnePlus hivatalosan is útjára indította a OnePlus 2 kampányát. A következő zászlóshajó mobil hamarosan érkezik, ám addig a vállalat ígérete szerint több információt is közölnek majd a mobilról.

Már az első hírek meg is jelentek a közelgő üdvöskéről, mely szerint a készülék meghajtásáról egy Qualcomm Snapdragon 810-es processzor gondoskodik majd. Talán ez nem a legjobb hírt, amit kaphattunk, hiszen a lapkánál több esetben is komoly túlmelegedési problémák jelentkeztek,. Reméljük, ezt a csapatnak sikerül majd áthidalnia.

Ami viszont valóban kecsegtető, hogy a mobil USB Type-C porttal érkezik, ezzel pedig az első felsőkategóriás mobil lehet a sorban, amely támogatja a szimmetrikus USB-szabványt.

A OnePlus elmondása szerint szeretnének vezető szerepet betölteni a hálózati csatlakoztathatóság terén, ezért döntöttek úgy, hogy a mostanában felkapott, egyre népszerűbb szabvány mellett teszik le voksukat.

Az USB 3.1 Type-C szabvány előnye, hogy a kábelt minden irányban lehet csatlakoztatni, emellett pedig gyorsabb sebességet is garantál. A port elég kicsi ahhoz, hogy telefonoknál és más mobileszközöknél is használható legyen, így a jövőben remélhetőleg számos eszközben találkozhatunk vele.

 

 

Forrás: GSMArena.com