SPEEDLITE 430EX III-RT vaku a Canontól

Kütyü Magazin, 2015. július 9. 09:00

A Canon bemutatta az EOS rendszer legújabb tagját, a SPEEDLITE 430EX III-RT vakut. Az új fényforrás a  Speedlite 430EX II-t váltja fel, és olyan funkciókat kínál, mint például az integrált rádiófrekvenciás vezérlés. 

Az új SPEEDLITE 430EX III-RT jelenleg a Canon legnagyobb teljesítményű középkategóriás Speedlite vakuja. Az ISO 100 érzékenységnél maximum 43-as kulcsszámú vaku elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy változó körülmények között is kellő világítást biztosítson a témához, ráadásul további vakukat is a rendszerbe állíthatunk vele a rádiófrekvenciás vagy optikai távvezérlő rendszer segítségével. A eszköz egy 24-105 mm-es gyújtótávolságú objektív látószögét fedi le, de beépített adapterrével még a 14 mm-es széles látószöget is be lehet világítani.

A készülék a rádiófrekvenciás vagy optikai vezeték nélküli Canon vakuvezérlő rendszerrel is használható. Mivel  az újdonság integrált Speedlite jeladóval rendelkező fényképezőgépekkel is kompatibilis – köztük az EOS 760D-vel és az EOS 70D-vel –, ezért olyan, a fényképezőgéptől független vakuként is használható, amelynél a teljesítmény és a fényerő a fényképezőgép menüjéből vezérelhető.

A SPEEDLITE 430EX III-RT része a Canon rendkívül rugalmasan használható rádiófrekvenciás jeladó rendszerének, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár öt RT (RT: Radio Transmission) vakucsoportot (max. 15 vakuval) mintegy 30 méteres távolságból is vezérelni tudjanak. A Canon ST-E3-RT vagy a Speedlite 600EX-RT egységekkel is vezérelhető.

Az elődjéhez képest kisebb méretű SPEEDLITE 430EX III-RT tehát másodlagos hordozható fényforrást is kínál a fotósok számára, valamint gyorsabb és csendesebb újratöltést biztosít. Továbbá, a dönthető vakufej lehetővé teszi a finomabb fényszórást, így tökéletesen alkalmazható beltérben is, amikor természetesebb, előnyösebb megvilágításra van szükség. 

A narancs színű szűrő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a vaku fényének színét a környezeti fényforrásokhoz igazítsák, illetve azokkal kontrasztba állítsák. A beépített fényterelő lappal (catch-light panel) biztosítja annak a lehetőségét, hogy élénkebb megvilágítás révén keltsük életre a portrékat. A SPEEDLITE 430EX III-RT-t egy új és modernebb, megvilágított pontmátrix LCD kijelzővel is felszerelték, amellyel valamennyi funkció könnyedén vezérelhető, a többfunkciós tárcsával pedig a fő funkciók állíthathatóak.

SPEEDLITE 430EX III-RT