A Google kiadta az Android M második fejlesztői verzióját

Czipperer Dia, 2015. július 10. 16:00

A Google I/O fejlesztői konferencián mutatta be a keresőóriás legújabb mobilokra szánt operációs rendszerét. Az Android M-nek immáron a második fejlesztői verziója is elérhető.

Már letölthető az Android M Developer Preview 2, vagyis a fejlesztőknek szánt második, frissített kiadás. Az új rendszert bárki letöltheti, aki megfelelő készülékkel rendelkezik, de kifejezetten szakértőknek szánták, hiszen sok hiba lapul még a rendszerben.

A második kiadásban a Google számos hibát javított, biztonsági frissítéseket és API fejlesztéseket is végzett.
 


A Google ígérete szerint a végleges verzióban  előretelepített alkalmazásként szerepel majd az Android Pay, vagyis a vállalat saját mobilfizetési megoldását integrálja az új rendszerbe. Elérhető lesz továbbá a Doze is, amely egy továbbfejlesztett energiatakarékos megoldás. Ez a mód a hosszabb rendelkezésre állás érdekében kíméli az eszközt. Érzékeli, ha hosszabb idejük nem használjuk a készüléket. Valójában egy mély alvás (deep sleep) üzemmódot aktivál, és kikapcsolja azokat  a folyamatokat, melyek éppen nincsenek használatban.

A különféle appok telepítése során engedélyekre sem lesz már szükség. A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy maguk válasszák ki, engedélyezik-e egy bizonyos funkció használatát a felugró ablakok révén, miután letöltötték az adott appot, és először elindítják azt. További hasznos újítás, mely szintén elérhető lesz a végleges verzióban, a natív USB Type-C támogatás.

Addig azonban az előzetes verziót próbálgathatják azok, akik már nagyon kíváncsiak, miben hoz újat az Android M. Akik Nexus 5, 6 vagy a Nexus 9 tulajdonosok, beszerezhetik a legújabb preview verziót a beépített OTA frissítési funkció révén.

 

Forrás: TheNextWeb.com