Vertu V06 – 4GB RAM egy luxusmobilban?

Farkas Norman, 2015. július 14. 14:20

Benchmark teszten járt a Vertu V06 jelű újdonsága, amelyben az eredmények szerint a brit luxusmobil gyártónak végre sikerült igazán ütős hardverrel ötvözni a prémium anyagokat.

Ha meghalljuk a Vertu nevet, szinte biztos, hogy nem a gigahertzek vagy a gigabájtok jutnak az eszünkbe, inkább a nemes, drága anyagokra és a csillagászati árakra gondolunk. Ez nem is csoda, hiszen a brit vállalat készülékei sosem hardveres fronton domborítottak, inkább prémium anyaghasználatukkal tűntek ki a tömegből. Csakhogy ez napjainkban már messze nem elég, a célközönséget jelentő milliárdosok is vágynak a nagy teljesítményre, a sok-sok okos funkcióra és a gyorsaságra, ami izmos vasat kíván.

A Vertunál szerencsére már ébredeznek és kezdik felismerni a hardver fontosságát, ezt jelzik legalábbis a Signature Touch szériás modellek. Hamarosan pedig valóságos szintlépésre számíthatunk e fronton, ugyanis úton van egy új modell, amely minden eddigi Vertu mobilnál gyorsabbnak ígérkezik.

 

 

A V06 jelű készülékről van szó, amely nemrég felbukkant egy benchmark tesztprogram adatbázisában. Ha hihetünk az adatoknak, az ismeretlen, egyelőre képen és látványterven sem látott jövevényben a Qualcomm zászlóshajókba szánt Snapdragon 810 processzora teljesít szolgálatot 4GB LPDDR4 RAM társaságában, a fedélzeten pedig az Android 5.1.1 Lollipop rendszer fut.

Egyéb infó nem derül ki a telefonról, de szinte biztos, hogy a bivalyerős hardver mellé prémium, nemesfémmel, bőr berakásokkal és/vagy drágakövekkel díszített burkolatot kap, ára pedig minimum 5000 dollár körül fog alakulni.

 

[Forrás: GSM Arena Kép: Winfuture.de ]