Az amerikai irodalom legnagyobb utazásainak interaktív térképe

Vértes Judit, 2015. augusztus 7. 15:24

Richard Kreitner és Steven Melendez olyan interaktív térképet készített, mely segítségével végigjárhatjuk az amerikai irodalom nagy utazói által bejárt és leírt helyeket.

Sokan sokféleképp szeretnek utazni. Spontán, útikönyvek alapján, más utazok által írt blogok ötleteit felhasználva, vagy helyi idegenvezető segítségét kérve. Richard Kreitner és Steven Melendez most egy olyan térképet ad a kezünkbe, ahol az idegenvezetőink Mark Twain, Jack Kerouac, Scott Fitzgerald vagy John Steinbeck.

A térképen megjelölt helyeket a regény alapján próbálták beazonosítani a készítők, a lehető legpontosabban. Rákereshetünk egy adott hely különböző regénybeli leírására, de végig utazhatunk motorkerékpárral Pirsig nyomában, közben elolvasva, hogy az adott helyet hogyan látta ő. Életre kelthetjük a tájleírásokat.

A térképen összesen 1500 hel van megjelölve, összesen 12 regényből, köztük Jack Kerouac: Úton, Robert Pirsig: Zen és a motorkerékpárápolás művészete, vagy Bill Bryson: Az elveszett kontinens, és John Steinbeck: Csatangolások Charleyval.

Forrás: Atlasobscura.com