A Tesla új töltőt fejlesztett

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 11. 10:22

A Tesla prototípus robotkígyó-töltője az autójuk feltöltését elfelejtő felhasználóknak nyújthat segédkezet.

A Tesla vezetője, Elon Musk még tavaly decemberben jelentette be, hogy egy olyan töltőrendszeren dolgozik, amely leginkább egy fémkígyót idéz, a falból előtekeregve kapcsolódik rá az elektromos autóra.

Múlt héten pedig már be is mutatta a prototípust. Twitterén rövid videót tett közzé, amelyen jól látszik, hogy az autonóm robot – amely a Tesla Model S-sel, valamint a hamarosan érkező Model X-szel és Model 3-mal kompatibilis – megközelíti a portot, rácsatlakozik, majd megkezdi a feltöltési folyamatot.

A robotkígyó a Tesla-tulajdonosok ama panaszaira reagálva jött létre, miszerint munkából hazatérve vagy a célállomásra megérkezve milyen kényelmetlenség nekik az autót rácsatlakoztatni az áramforrásra, vagy éppen emlékezni erre a műveletre.

Egyelőre nem tudni, hogy a kütyü marad-e a felhasználók elsődleges töltési módszere, vagy a vállalat újabb megoldások – úgymint vezeték nélküli töltés – után néz. A fémkígyó jelenleg csak prototípus, és a Tesla egyelőre nem kommentálta piaci bevezetésének lehetőségét.

Forrás: DiscoveryNews / hirado.hu