Az iPad mini 4 olyan vékony lesz, mint az iPad Air 2

Czipperer Dia, 2015. augusztus 11. 15:50

Ha minden igaz, érkezik a vékonyabb kiadású iPad mini modell. A négyes széria tagja az iPad Air 2-höz hasonlóan egy kecsesebb táblagép lehet.

Az OnLeaks jóvoltából kiszivárgott képeken csodálhatjuk meg a legújabb iPad mini modellt. A készülékről az a hír járja, hogy az iPad Air 2 méreteivel vetekedhet, legalábbis, ami a vastagságát illeti.

Igaz, csak ősszel érkezik majd, és az Apple nem árult el semmit a közelgő jövevényről, de már most képeken pózol a masina.

A jelenlegi iPad mini 3 0,29 hüvelyk (7,37 milliméter) vastag. Ha hihetünk a most megjelent dizájnterveknek, akkor az új modell még ennél is kecsesebb, 0,24 hüvelykes (6,1 milliméter) lesz.

A tavaly bemutatkozott iPad mini 3 elődjéhez képest csak apróbb módosításokat kapott. Az egyedüli jelentős különbség a kettes széria modelljéhez képest a beépített TouchID ujjlenyomat-olvasó szenzor volt, valamint az arany színű kiadás.

Azonban a legfrissebb modell már jóval több változást tartogat a felhasználók számára. A vastagságon kívül a készülék új processzort is kapott, 2 gigabájt RAM-mal és továbbfejlesztett kamerával látták el. A táblagép ráadásul egy tükröződésmentes bevonattal ellátott laminált kijelzőt is kapott.

In addition to my previous #iPadMini4 leak... ;) https://t.co/WjJJzBcRDI pic.twitter.com/JxygjOBD78

— OnLeaks (@OnLeaks) 2015. augusztus 7.

Egyelőre pontosan nem lehet tudni, mikor tervezi az Apple leleplezni az új modellt, egyelőre csak annyi sejthető, hogy az új iPhone-ok, a vékonyabb Apple TV szeptemberben érkezik majd. A pletykák szerint pedig még egy táblagép érkezik majd a sorba: egy 1,29 hüvelykes iPad Pro a mini modellel karöltve.

 

Forrás: Mashable.com