Samsung Galaxy S6 edge+ a színen

Czipperer Dia, 2015. augusztus 14. 10:21

Megérkezett a Samsung legújabb phabletje, a Galaxy S6 edge+. A sokat várt mobil jelentősen fejlődött elődjéhez képest.

5,7 hüvelykes, QHD felbontású ívelt kijelzővel debütált a Samsung legújabb phabletje, a Galaxy S56 edge+. A mobil a vállalat sajátgyártású Exynos 7420-as chipsetjét kapta meg, a RAM-ot pedig 4 gigabájtra növelte a gyártó.

A nyolcmagos processzor 4 darab, 1,5 GHz-es Cortex-A53-as magból és szintén négy 2,1 GHz-es Cortex-A57-es magból áll, egy Mali-T760MP8 grafikus kártyával megtámogatva.

A megnövelt képernyőméret és memória mellett nagyobb aksit is kapott a modell, 3000 mAh-es növelték a kapacitást.

A telefon főkamerája változatlanul 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott (f/1.9), az előlapi fényleső pedig egy 5 megapixeles f/1.9-es példány.

A telefon fedélzetén már a legfrissebb Android verzió, az 5.1.1-es Lollipop fut, a biztonságról pedig a megújult KNOX alkalmazás gondoskodik. A modell támogatja a Bluetooth 4.2-es adatátviteli szabványt, valamint a vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltést is. A telefonnal együtt pedig a vállalat saját mobilfizetési megoldása, a Samsung Pay is debütál, amely az NFC és a biztonságos mágneses átviteli szabványt is támogatja.

 

 

A phablet 32 és 64 gigabájtos verzióban is elérhető lesz, a színeknél pedig fekete zafír, arany és ezüst platina, valamint gyöngyház fehér árnyalatok közül választhatnak a felhasználók.

A készülék már mától előrendelhető, a tényleges elérhetőség pedig augusztus 21-ére várható.

Forrás: GSMArena.com

 

A Samsung hivatalos közleményét a következő oldalon olvashatjátok.