1000 Mbps sebességű powerline a ZyXEL-től

Kütyü Magazin, 2015. augusztus 14. 14:21

A ZyXEL bevezette új, 1000 Mbps sebességre képes powerline adapterét. A két Ethernet porttal felszerelt PLA5256 az első olyan nagy sebességű adapter a piacon, amely egyszerre több eszközt is képes összekötni, teljesítménycsökkenés nélkül. 

A ZyXEL új adaptert dobott piacra, mey úgy kapcsolja össze az eszközöket, hogy közben 1000 Mbps sebességet biztosít. A most piacra dobott PLA5256 Homeplug AV2 többfunkciós poweline adapterével a Wifi és vezetékes csatlakozások is könnyedén menedzselhetőek. Az eszközt olyan otthonokba tervezték, ahol a nagy sebességű hálózati csatlakozás alapkövetelmény, de a távolságok és a falak miatt az egységes rendszer nehezen építhető ki.


A PLA5256 segítségével viszont elérhető az akár 1000 Mbps sebességű adatátvitel a földszinten és az emeleten is. A Quality-of-Service funkcióval a Powerline automatikusan osztja el, melyik eszköz számára mekkora sávszélesség szükséges az elérhető legjobb teljesítményhez. Mindezt a lehető legegyszerűbb módon teszi meg, a Plug and Play funkcióval az adapterek csatlakoztatása után a rendszer automatikusan működik, további konfiguráció nem szükséges.


A két Ethernet porttal és az átalakítóval minden egyes PLA5256 egyszerre több eszközt is képes kiszolgálni, azaz nem kell választani a játékkonzolok vagy a set top boxok között – ezért tökéletes választás a jól felszerelt otthonok számára. A többfunkciós szolgáltatások mellett a Powerline magas szintű hálózati védelemmel is rendelkezik: az Advanced Encryption Standard-nek megfelelve (AES) az „encrypt" gomb egy gombnyomásra bekapcsol, és kizárja a veszélyt jelentő külső felhasználókat és fenyegetéseket a rendszerből.

 

Az új PLA5256 mellett a ZyXEL már korábban is átfogó, díjnyertes powerline adapter portfólióval rendelkezett, mely jó kritikákat kapott az informatikai médiumoktól és a vásárlóktól is. A márka termékei az utóbbi időben elismeréseket kaptak az amerikai Tech Hive-tól, a brit PC Advisor vagy a svájci Online PC részéről is.