Időseknek és gyengénlátóknak tervezte legújabb mobilját az EVOLVEO – Easyphone D2

Kütyü Magazin, 2015. szeptember 2. 09:00

Androidos okostelefont mutatott be az EVOLVEO. Az eszközt kifejezetten időseknek és gyengénlátóknak fejlesztettek ki, így ennek megfelelően nagy gombok, széles látószög és könnyű kezelhetőség jellemzi a készüléket, amely akár két SIM kártyával is használható.

A cseh EVOLVEO új androidos mobillal rukkolt elő. Az Easyphone D2 azoknak ajánlott leginkább, akik bár szeretnének okostelefont használni, mégis úgy érzik, hogy ezek a készülékek túl bonyolultak számukra. A telefon grafikus felületét gyengénlátók és idősek közreműködésével fejlesztették ki annak érdekében, hogy a kezelőfelülete könnyen kezelhető és minél jobban átlátható legyen.

Az egyszerűség jegyében a főképernyőn csak a legszükségesebb ikonok kaptak helyet, a szokásosnál nagyobb méretben, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk azért, hogy tévedésből egy nem megfelelő funkciót indítanak el. A felületen könnyen előhívható a hívástörténet, jól olvashatók szöveges üzenetek, valamint kényelmesen ellenőrizhető a telefon alapvető állapota, mint például a térerő és a töltöttség.

 A telefonon a leggyakrabban használt funkciókhoz nagy, dedikált gombokat helyeztek el, amelyek könnyen elérhetők és kezelhetők. Ennek megfelelően külön gombot rendeltek a képernyő zárolásához, a hangerő szabályzásához, a ki- és bekapcsoláshoz, valamint a kamerához és vakuhoz. A telefon hátsó oldalán helyet kapott egy vészjelző (SOS) gomb is, amelynek a megnyomása esetén a telefon automatikusan felhívja az előre beállított számokat és segélykérő üzeneteket is küld. A készülék töltőállvánnyal együtt kapható, ezzel is egyszerűsítve a használatot és töltést.

 Az új Easyphone-ra az Android 4.4 Kit Kat operációs rendszert telepítették. A telefon Big Launcher funkciója lehetővé teszi, hogy az egyszerűsített felületről a felhasználók átváltsanak a klasszikus androidos környezetre. A telefont kétmagos, egyenként 1,3 GHz processzorral látták el. A nagy felbontású, széles látószöget biztosító 4.0”-es IPS kijelző lehetővé teszi fotók vagy HD felbontású filmek megtekintését illetve az interneten történő könnyed böngészést. A Dual SIM funkciónak köszönhetően két SIM kártyával is használhatjuk a telefont, akár úgy, hogy mindkét SIM aktív, de az egyiket ki is kapcsolhatjuk.

Főbb jellemzők: