23 megapixeles kamerával debütált a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact

Czipperer Dia, 2015. szeptember 3. 15:14

A Sony Xperia Z5 Premium modellje mellett két másik Z5 variánst is bemutatott az idei IFA szakkiállításon. A zászlóshajó Z5 és kompaktabb kiadású változat, a Z5 Compact 23 megapixeles kamerával érkezik.

Összesen három mobil lapult a Sony tarsolyában. Az idei IFA-ra a vállalat legújabb Z5 modelljeit hozta el, melyek között prémium és kompakt változat egyaránt található.

A Xperia Z5 és a Z5 Compact nagyjából hasonló paraméterekkel rendelkezik, azonban jelentős különbség köztük a kijelző mérete. A Xperia Z5 modell 5,2 hüvelykes, míg kompaktabb változata 4,6 hüvelykes kijelzőt kapott.


Mindkét mobil lelke egy 2 GHz órajelű  dupla négymagos Snapdragon 810-es processzor, egy Adreno 430-as GPU-val megtámogatva. A nagyobbik modell 3, a kisebbik kiadás pedig 2 gigabájt RAM-ot kapott.

A mobilok 32 gigás tárhellyel érkeznek, azonban a Compact verzió egyes piacokon 16 gigabájtos kiszerelésben is elérhető lesz. A microSD támogatás révén pedig tovább növelhető a kapacitásuk.

A modellek erőssége kétségtelenül a kamera. Mindkét verzió 23 megapixeles főkamerát kapott, melyek egyedi gyártású szenzorral felszerelve, 24 milliméteres, f/2.0 apertúrájú lencsékkel érkeznek. A szenzor hatékonysága javult, és a vállalat a kameraalkalmazást is átkozmetikázta.


Az Xperia Z5 széria dizájn szempontjából mutat hasonlóságokat a korábbi modellekkel, viszont akadnak új elemek is, amelyek megkülönböztetik tőlük. A vállalat többek között átdolgozta a bekapcsoló gombot, az Xperia felirat a készülékek oldalára, a fém keretre került, valamint ujjlenyomat-olvasóval is ellátta a mobilokat a gyártó.


A 154 grammot nyomó Z5 modell vastagabb a Z3+-nál. Súlyát tekintve is nehezebb a két elődmodellhez képest, viszont az akkumulátor kisebb kapacitású lett, 2900 mAh-es.

Mindkét telefon IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek révén por- és vízállóak is.

A Sony Xperia Z5 fehér, grafitfekete, arany és zöld színekben, a Z5 Compact pedig citromsárga és korall színekben lesz kapható. Mindkét kiadás októbertől lesz elérhető a piacon, azonban az árukról egyelőre még nem közölt részleteket a gyártó.

 

Forrás: GSMArena.com