Nem kell aggódni az új iPhone-ok kisebb aksija miatt

Czipperer Dia, 2015. szeptember 11. 14:30

Kisebb aksit kapott az új iPhone 6s modell, mint elődje. Ám az Apple ígérete szerint a mobilok ugyanolyan üzemidőt garantálnak majd, mint a 6-os széria első modelljei.

Az Apple egyik hivatalos videójából derült ki (2:50), hogy az iPhone 6s modell 1715 mAh-es akkumulátort kapott. Ez némi csökkenést jelent az iPhone 6 1810 mAh-es aksijához képest.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez egyben teljesítményromlást is jelent, azonban az Apple elmondása szerint a 6S modell 14 óra beszélgetési időt (3G adatkapcsolat esetén) garantál, amely az iPhone 6 üzemidejének felel meg.

Bár a videóban nincsen szó az iPhone 6s Plus modell akkumulátor kapacitásáról, valószínűleg az is kisebb, azonban az Apple szerint ugyanolyan üzemidővel bír, mint elődje, az iPhone 6 Plus.

A videóból az is kiderül, miért lett kisebb az akkumulátor. Az iPhone 6s és 6s Plus modellek egy új Taptic Engine motorral rendelkeznek, amely a 3D Touchcsal párhuzamosan működik. Mivel a motornak is kellett a hely, valamiből le kellett faragni, és úgy tűnk, az akkumulátorra esett a választás. 

Viszont az Apple új processzora energiahatékonyság szempontjából jobb, mint elődje, és a legújabb iOS verzió is sokat fejlődött. A gyártó számos szoftveroptimalizációt hajtott végre az akkumulátor-üzemidő szolgálatában. A szoftverfrissítés az iPhone-oknak plusz egy óra üzemidőt garantál, a Low Power Mode esetében pedig három órát.

 

 

Forrás: Mashable.com