Néhány felhasználónak nem sikerült telepítenie az iOS 9-et

Czipperer Dia, 2015. szeptember 17. 13:15

Szeptember 16-án tette közzé az Apple mobil operációs rendszerének legújabb verzióját, az iOS 9-et. Egyes felhasználóknak azonban nem sikerült a telepítés, sőt még a letöltés sem.

Több felhasználó is jelezte panaszát, hogy nem sikerült telepítenie a tegnap kiadott iOS 9-et. Sokan akadtak olyanok, akik problémába ütköztek a telepítés során. A képernyőn az alábbi üzenet jelent meg számukra, amikor megpróbálták letölteni az új rendszert: „Software Update Failed”, vagyis „a szoftvertelepítés sikertelen”.


Egyelőre nem tudni, mi okozza a hibát. Lehet, hogy az Apple szervereinek túlterheltsége okozza a problémát, vagy az is elképzelhető, hogy egy bugról van szó. A Mashable azon az állásponton van, hogy a túlterhelés okozza a hibát, hiszen több millió ember, a világ minden tájáról egyszerre szeretné letölteni a frissítést. Ők azt javasolják, legyenek egy kicsit türelmesek a felhasználók, és próbálják még később letölteni a szoftvert, amikor az első nagyobb roham véget ér.

Van azonban egy módszer, amivel kiküszöbölhető a probléma. Ha közvetlenül az iTunesról töltjük le a frissítést a számítógépre, majd onnan telepítjük, nem jelentkezik ez a hiba.

A frissítés mérete egyébként alig több, mint 1 gigabájt. Ez sokkal kissebb, mint amennyi az iOS 8 volt.

 

 

Forrás: Übergizmo.com