G Pay névre hallgathat az LG saját mobilfizetési platformja

Czipperer Dia, 2015. október 15. 14:58

Az LG lehet a következő technológiai vállalat, aki csatlakozik azon gyártók sorába, akik már saját mobilfizetési megoldással rendelkeznek. A dél-koreai technológiai óriás G Pay névre keresztelheti sajátgyártású platformját.

A mobilfizetési megoldásokat gyártók sorába csatlakozhat az LG. Az Apple és a Samsung után, ha minden igaz, a kisebbik dél-koreai gyártó is saját szolgáltatáson dolgozik.

Már a platform neve is kiszivárgott: az Android Authority közlése alapján az LG G Pay nevet viselheti. Az oldal szerint a vállalat már Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is benyújtotta védjegyoltalmi kérelmét, amely azt feltételezi, hogy világszintű szolgáltatást terveznek.

Kim Jong Hoon, a vállalat igazgatója maga is megerősítette az LG ilyen irányú tervét, vagyis a gyártó tényleg beszáll majd a mobilfizetési bizniszbe. Erről korábban, a V10 okostelefon bejelentésén beszéltek, még október 1-jén.

A források szerint a vállalat a versenytársakat túlszárnyaló megoldással rukkolhat elő. Bár jelenleg a Samsung Pay számít a vezető mobilfizetési szolgáltatásnak, mivel az NFC mellett a mágnescsíkos kártyaolvasó technológiát is támogatja. Kíváncsian várjuk, milyen újdonsággal lesz majd képes felülkerekedni az LG.

 

Forrás: Androidauthority.com