Elemzők szerint lassulnak az iPhone 6s eladások

Czipperer Dia, 2015. október 16. 11:11

Az Apple két új mobilja, az iPhone 6s és 6s Plus nagyon jó eladási mutatókat produkál, főként az Egyesült Államokban. A kérdés azonban, hogy a telefonok még mindig tartják-e a kezdeti szintet.l

A két új Apple-üdvöske, az iPhone 6s és 6s Plus modellek nagyon jól indítottak a piacon, az eladási mutatókat tekintve rekordot is döntöttek. Bár az Apple még mindig nem törte meg a csendet, hogyan is teljesítenek a mobilok a piacon, a különféle elemzésekből azonban már sok minden sejthető.

Katy Huberty, a Morgan Stanley munkatársa szerint például a 6s modell sokkal erősebb, mint elődje. Továbbá azt is elmondta, most már az emberekben nagyobb hajlandóság mutatkozik az iránt, hogy okostelefont vásároljanak az elkövetkezendő egy évben. Ezek aránya éves viszonylatban 10%-kal nőtt.

Az előzetes becslések alapján 76 milliós eladásokat várnak a modellektől, azonban John Vinh, a Pacific Crest Securities elemzője szerint ez egy túlbecsült összeg. Szerinte a reális érték 67 millió. Kíváncsian várjuk az Apple hivatalos pénzüyi adatait a negyedik negyedévről.
 

 

Forrás: GSMArena.com