Veszteséges negyedév a HTC-nél

Czipperer Dia, 2015. november 2. 10:25

A tajvani HTC nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. A mobilgyártó nem tett jelentős előrelépést a bevételek terén, sőt az egy évvel korábbi eredményekhez mérten veszteséggel számolhatnak.

A HTC közzétette az elmúlt három hónapos időszak pénzügyi eredményeit. Kiderült, hogy a válllalatj elentős veszteséggel zárta a harmadik negyedévet. Összesen 151 millió dollár volt a csökkenés mértéke, az egy évvel korábbi mutatókhoz képest pedig még rosszabb a helyzet.

Kiderült, hogy az egy évvel ezelőtti 1,3 milliárd dolláros árbevételhez képest felére csökkentek a mutatók: jelenleg 660 millió dolláron áll a vállalat. A veszteség mértékét még maga a HTC is alábecsülte. A mobilgyártó korábbi, nem hitelesített jelentése 13 millióval kisebb veszteséggel számolt. Összehasonlításképpen, a tavalyi harmadik negyedévben mindössze 6,2 millió dolláros volt a veszteség.

A HTC bízik abban, hogy legújabb mobiljuk, a HTC A9 meghozhatja a sikert az utolsó negyedévre. Kíváncsian várjuk, milyen lesz a mobil piaci fogadtatása, ugyanis, ahogy arról már mi is beszámoltunk, jócskán túlárazta a telefont a vállalat, és nem biztos, hogy ár-érték arányban ez lesz a legnyerőbb a felhasználók számára.

 

 

Forrás: GSMArena.com