Gear VR-re optimalizált kiegészítő a Samsungtól

Kütyü Magazin, 2015. december 3. 12:30

A Samsung az immáron átlagfelhasználók számára is elérhető virtuális valóság kiegészítőjéhez mutatott be egy webes böngészőt. A Gear VR virtuális valóság szemüveghez fejlesztettszolgáltatás a VR tartalmakhoz alkalmazkodó webes környezetet biztosít.

A Samsung saját webes böngészőt fejlesztett virtuális valóség szemüvegéhez. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy intuitív módon böngésszenek egy sokkal inkább magával ragadó webes közegben, és anélkül élvezzék az online tartalmakat, hogy azokat le kellene tölteniük az okostelefonjukra. 

Chan-Woo Park, a Samsung IT és Mobilkommunikációs divízió termékstratégiai csoportjának alelnöke úgy nyilatkozott a fejlesztésről, hogy mivel a 360 fokos videotartalmak iránti kereslet egyre nő, így a Gear VR-hoz fejlesztett Samsung Internet is szeretné folyamatosan bővíteni a felhasználók számára nyújtott VR tartalmi környezetet, ezáltal egyfajta ipari mércét is állítva a virtuális valóság vizuális élményének.

A VR Internet segítségével a felhasználók már közvetlenül a böngészés során egy minden ízében magával ragadó virtuális környezetben élvezhetik az online tartalmakat, hiszen az alkalmazás a 360 fokos, a 3D-s, és a webes HTML5 formátumú videók lejátszását egyaránt támogatja. 
 


Annak érdekében, hogy a szövegbevitel is intuitív és egyszerű legyen, a VR Internet a képernyőn megjelenő billentyűzet mellett hangfelismerő funkciót is kapott. A Gaze Mode-dal a felhasználók úgy választhatnak a menüpontok közül, hogy egyszerűen csak rápillantanak, még az ujjukat sem kell felemelniük hozzá. Az applikáció a mobilböngészőből, az Androidhoz fejlesztett Samsung Internetből is importálni tudja a könyvjelzőket, valamint olyan további hasznos további funkciókkal bír, mint a Gyors Hozzáférés (Quick Access), a Könyvjelző (Bookmarks) vagy épp a Lapmenedzser (Tab Manager), a megszokott webböngészés élményét nyújtva ezzel a felhasználók számára.

A Gear VR Internet béta verziója december 2-től letölthető az Oculus Store-ból. Az új funkciót Gear VR-ral kiegészítve a Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, valamint a Galaxy Note 4 és Note 5 készülékek támogatják.