Az elemzők szerint 21 millió Apple Watch talál gazdára az első évben

Czipperer Dia, 2015. december 11. 13:10

Bár hivatalos adatok még nincsenek, az elemzői becslések alapján jól teljesít az Apple Watch. Sőt mi több, már az első év eredményeit is megbecsülték a szakemberek.

Bár az Apple nem nagyon csepegtet hivatalos adatokat az okosórák eladási mutatóit illetően, elemzői becslések akadnak szép számmal. A legújabb ilyen hír szerint a cupertinói vállalat az Apple Watch első évében 21 millió darabot értékesíthet a modellből.

Horace Dediu, az Asymco elemzője úgy véli, 12 hónap leforgása alatt a vállalat okosóra eladásai tehát átléphetik a 20 milliós küszöböt. A karórák átlagos eladási értéke 400 dollár körül mozog. Az Apple korábbi becslései alapján 8,4 milliád dolláros bevételt termelhet a Watch.

A Best Buy nemrég csökkentette az Apple modellek árát 100 dollárral, így kétség sem fér hozzá, hogy az ünnepi szezonban ez jelentősen növeli majd az eladási mutatókat.
 


Az IDC adatai szerint az Apple jelenleg a második helyen áll a hordható okoseszközök sorában 18,6%-os részesedéséel. Egyedül a Fitbitet nem sikerült leköröznie, amely a piac 22,2%-át birtokolja.

 

Forrás: Übergizmo.com