Okos nyomtatókhoz szánt alkalmazások a Samsungtól

Kütyü Magazin, 2015. december 17. 13:35

Két új alkalmazással rukkolt elő a Samsung. A vállalat az appokat okos nyomtatóihoz fejlesztette. 

A Samsung bemutatta két új, nyomtatókhoz fejlesztett applikációját. A Dynamic Workflow és a RemoteCall névre keresztelt alkalmazásokat arra tervezték, hogy növeljék a termelékenységet és csökkentsék a végfelhasználókra, illetve a szervizekre háruló működési költségeket. 

A Dynamic Workflow és a RemoteCall a Smart UX Centerhez, a Samsung Smart MultiXpress multifunkciós nyomtatóinak Android-alapú felhasználói felületéhez fejlesztett kiegészítő alkalmazások. Ezek az új applikációk egyetlen lépésben látnak el összetett dokumentumkezelési feladatokat, és képesek távolról összekötni a nyomtatókat a szervizekkel, ezáltal időt takarítva meg a felhasználóik számára.

A Dynamic Workflow alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók munkafolyamatokat hozzanak létre, amiket testre is szabhatnak. Egyetlen folyamatba lehet tömöríteni például olyan összetett feladatokat, mint a szkennelés, az optikai karakterfelismerés és a dokumentumelosztás, amely a későbbi egyszerű elérés érdekében egyetlen érintéssel elmenthető és előhívható.

A RemoteCall egy olyan fizetős alkalmazás, amely a hiba távoli diagnosztizálása és elhárítása érdekében összeköti a nyomtatót a szervízzel.  Távmenedzsment segítségével a szerviz munkatársai képesek vezérelni a Smart UX Centert, és útmutatást nyújthatnak a felhasználónak a hibaelhárítási folyamat során. Szükség esetén a probléma megoldása érdekében a szakemberek akár a PC-hez is tudnak kapcsolódni. A távoli eléréssel a kevesebb kiszállásnak köszönhetően nem csupán időt, hanem pénzt is spórolhatnak a végfelhasználók, illetve a Samsung viszonteladó partnerei is.

Az új alkalmazások főbb tulajdonságai:


Dynamic Workflow:


RemoteCall:


A Samsung minden hónapban új applikációkkal és widgetekkel bővíti a Smart UX Centert, amely a vállalat egyik kiemelt IoT (Internet of Things) projektje. A Smart UX Center célja, hogy a legújabb mobilpiaci fejlesztéseket az irodai munkafolyamatok szolgálatába állítsa, és tökéletesítse az irodai megoldásokat azáltal, hogy a felhasználók zökkenőmentesen tudják menedzselni feladataikat a különböző irodai eszközök között.