Jövőre érkezik az LG webOS platformjának új verziója

Kütyü Magazin, 2015. december 24. 11:00

Az LG a 2016-os Las Vegas-i CES kiállításon mutatja be legújabb okostévé felhozatalát az új webOS 3.0 okostévé-platformmal együtt. A webOS 3.0 platformon a korábbi verziókból ismert fontos funkciók megtalálhatók, kiegészülve új fejlesztésekkel.

Az LG a jövő évi CES-en mutatja be webOS platformjának új verzióját. Az LG webOS 3.0 három új funkciót is kínál: a Magic Zoom, a Magic Mobile Connection és a Magic Remote a felhasználói élmény új dimenzióit nyitja meg.

A Magic Zoom segítségével a felhasználók képeket, illetve szövegeket is felnagyíthatnak a képminőség romlása nélkül. A Magic Mobile Connection révén a LG SMART TV tulajdonosok mobiltelefonjaikat csatlakoztathatják a készülékeikhez az LG TV Plus applikáción keresztül, így a mobilalkalmazások a tévéképernyőn is elérhetőek lesznek. A továbbfejlesztett Magic Remote a set-top boxok kezelését teszi egyszerűbbé további távirányítógombok hozzáadásával. A Screen Remote (Virtuális távirányító) funkciót szintén átdolgozták a vállalat fejlesztői; a felhasználói felület leegyszerűsödött, összeszedettebb és kényelmesebb lett.

A webOS 3.0 kiegészül a Channel Plus egyedi funkcióval, amely over-the-top (OTT) tartalmak széles körét nyújtja felhasználóbarát módon. Ez egy egységes csatornalistát jelent, mely az OTT tartalmat és a szokásos TV csatornákat kombinálja, így a felhasználók a szokott módon a csatornák között kapcsolva érik el az OTT tartalmakat, megkönnyítve ezzel a minőségi digitális tartalmak elérését. A Channel Plus egy alkalmazás segítségével is irányítható, mely műsorajánlókat ad a képernyőn felugró widgetekkel.

A Xumoval (www.xumo.com) kötött partner-együttműködés révén a Channel Plus egy sor jó minőségű, ingyenes digitális tartalmat is nyújt olyan tévéadóktól és publikációktól, mint a Bloomberg, a TIME Inc., a Condé Nast Entertainment és a The Wall Street Journal. A szélesebb közönséget is megszólítva, a Channel Plus kínálatában olyan prémium tartalmak is elérhetőek lesznek majd, mint a BuzzFeed, a PopSugar, és a Mode Media.
 


A webOS 3.0 platformmal frissült LG okostelevíziók olyan új és felfrissített funkciókat kínálnak, amelyek az otthoni televíziózást a szórakozás új szintjére helyezik: