Az LG az MWC-n mutatja be az új, X sorozatú okostelefonokat

Kütyü Magazin, 2016. február 16. 05:25

Az uniformizáló megközelítéssel szembemenve az LG Electronics olyan új okostelefon-sorozatot mutat be az idei barcelonai Mobile World Congressen (MWC), amelynek tagjai egy–egy kivételes funkción keresztül nyújtanak egyedülálló felhasználói élményt, a középkategóriás készülékek között versenyképesnek számító árszínvonalon.

Ennek az X sorozatnak az első két modellje – az X cam és az X screen – február 22-én mutatkozik be a katalán fővárosban. Mindkét modellt olyan vásárlók számára alkották meg, akiknek nincs szükségük számtalan extra szolgáltatásra és funkcióra, viszont olyan készüléket akarnak, amely remek kamerával vagy fejlett képernyővel rendelkezik.

Az X cam dupla hátlapi kamerával száll ringbe, így az egyik legfejlettebb fotózási élményt kínálja a széles rétegeknek szánt telefonok között. Az LG letisztult 3D Bending Glass borításának köszönhetően az X cam elegáns, ívelt előlapi borítást kapott, és mindössze 5,2 mm vastagságával, hihetetlenül kényelmes kézben tartani. A többi, dobozformájú és nehezebb középkategóriás telefonnal ellentétben az X cam mindössze 118 grammot nyom.

A másik modell, a fő tulajdonságát a nevében hordozó X screen okostelefon olyan újdonsággal érkezik, amely eddig csak az LG prémium okostelefonjánál, a V10-nél volt elérhető, az „Alvays-on” másodlagos kijelzővel. Ez a másodlagos kijelző a 4,93 colos HD In-cell fő kijelző felett kapott helyet, így az X screen használói számára gyerekjátékká válik több funkció egyidejű kezelése.

Utóbbi azt jelenti, hogy a fő kijelzőtől függetlenül működő 1,76 colos másodlagos kijelző segítségével a telefon használói könnyedén hozzáférnek a leggyakrabban használt alkalmazásaikhoz, illetve anélkül tudják bejövő hívásaikat fogadni vagy zenehallgatásba kezdeni, hogy meg kellene szakítaniuk egyéb okostelefonos tevékenységüket, például a videojátékot, filmnézést vagy online chatelést. A másodlagos kijelzőn továbbá anélkül ellenőrizhető a pontos idő, a dátum és az akkutöltöttség szintje, hogy egyáltalán be kellene kapcsolnunk a telefont. Ha ez nem lenne elég, a készülék formavilága is ütős lett, a karcsú X screent a letisztult vonalvezetése és kristálytiszta üvegszálborítása teszi igazán stílusossá.

„Mindenkinek van egy kedvenc okostelefon-funkciója” – mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. “Az LG-nél úgy gondoljuk, hogy van hely a piacon olyan eszközök számára, amelyek egyetlen dolgot tudnak igazán jól, a vevőknek pedig nem kell olyan dolgokért fizetniük, amelyekre nincs szükségük. Fontos számunkra, hogy több választási lehetőséget kínáljunk vevőinkek” – tette hozzá.

Az LG X sorozata márciusban mutatkozik be a legfontosabb ázsiai, európai és latin-amerikai piacokon. A barcelonai Mobile World Congress látogatóit az LG standja is várja február 22-25. között, ahol az új X sorozat is megtekinthető.  

X cam specifikáció:*

X screen specifikáció:*

 

*A specifikációk és tulajdonságok piaconként eltérőek lehetnek.