A világ első virtuális olimpiai közvetítése a Samsunggal

Kütyü Magazin, 2016. február 17. 17:40

A Samsung új, úttörő innovációja közelebb hozza a sportszerető emberekhez az olimpia élményét. A szurkolók a 2016-os téli ifjúsági olimpiai játékok megnyitóünnepségét a világon elsőként már virtuális valóságban is élvezhették. A vállalat ezen kívül az olimpia helyszínén felállított különleges installációkkal, és egy fiataloknak szóló nemzetközi kampánnyal is támogatja az olimpia és a sport eszméjének terjedését.

A norvégiai Lillehammerben február 12. és 21. között zajló ifjúsági versenyen az olimpiai játékok globális partnereként a Samsung sport- és technológiatörténeti újítást valósított meg. Az olimpiai közvetítések történetében először a szurkolók úgy nézhették élőben a február 12-én tartott nyitóünnepséget, mintha maguk is a közönség soraiban ültek volna. Ehhez mindössze a Samsung okostelefonjukra volt szükségük, amelyet a Gear VR virtuális valóság-szemüveggel párosítva és az www.olympic.org weboldalt felkeresve máris a helyszínen érezhették magukat. Az innovatív megoldás segítségével az olimpiai stadiontól távol is különleges nézőpontokból lehetett követni az olimpiai láng meggyújtását, a résztvevő nemzetek felvonulását és a ceremónia egyéb látványos pillanatait.

„Jól tudjuk, hogy a mai fiatal generációnak sokszor komoly kihívásokkal kell szembenéznie. A Samsung elkötelezett az iránt, hogy olyan lehetőségeket és programokat nyújtson a fiatalok számára, amelyek arra inspirálják őket, hogy soha ne tévesszék szem elől álmaikat –  mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics mobil üzletágának globális marketingért felelős alelnöke.  – A Samsung büszke arra, hogy csúcstechnológiája révén új élményeket nyújthat a fiatalok számára, és Lillehammerben, sőt az egész világon hozzájárulhat az olimpia népszerűsítéséhez” - tette hozzá.    

A technológia mérföldkövének számító virtuális valóság-közvetítés mellett a játékok helyszínein felállított Samsung Stúdiók is különleges és izgalmas bemutatókkal várják a látogatókat. Stampeslettaban, egy VR Buszban elhelyezett szimulátorokon az amatőr síelők is profiként hódíthatják meg a lejtőket, míg a Stortorgetben lévő VR Állomáson egy egyedülálló 4D VR bemutató keretében élhetik át az érdeklődők a síugrás fantasztikus élményét. Lillehammerben, az olimpiai park felé vezető úton felállított VR Monumentben pedig egy síugrás témájú fotófal előtt bárki lélegzetelállító képeket készíthet. A helyszíneken természetesen a Samsung csúcskészülékeivel, így a Galaxy S6-tal, S6 edge-dzsel és edge+-szal is találkozhatnak az érdeklődők. 

Az olimpiai játékok szellemiségét továbbvíve, a Samsung elindította „The Only Way to Know” nevű televíziós és digitális felületeken futó kampányát is, a fiatal norvég olimpiai reménység, Vebjørn Hegdal közreműködésével. Az akció fő üzenete, hogy a fiatalok mindig merjék a saját útjukat követni, és ne rettenjenek vissza az esetleges nehézségektől sem. A #THEONLYWAYTOKNOW hashtaget használva a közönség tagjai is megoszthatják a világgal saját inspiráló történeteiket. A kampányt az immár negyedik olimpiai ciklusába lépő Young Ambassadors program is támogatja. A 39 országból érkező 47 fiatal nagykövet a Samsung Galaxy S6 edge+ segítségével osztja meg a saját történeteit a bátorságról és kitartásról, ezzel is inspirálva kortársaikat a sport, illetve az élet egyéb területein.