A Samsung bemutatta az eSIM-mel rendelkező Gear S2 classic 3G eszközt

Kütyü Magazin, 2016. február 19. 17:46

A Samsung bemutatta a Samsung Gear S2 classic 3G-t, az első olyan eszközt a piacon, amely a GSMA Consumer Remote SIM Provisioning (Felhasználói távoli SIM ellátás, RSP) architektúrának megfelelő eSIM-mel rendelkezik.

„A Samsung célja, hogy kiszolgálja és előre lássa a felhasználók igényeit, és a GSMA által elismert első eSIM pedig újabb példa az átgondolt innovációra” – mondta el Yunsang Park, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág kutatás-fejlesztési irodájának rangidős alelnöke. „Örömmel mutatjuk be a Samsung Gear S2 3G classic-ot, amely nem csak egy kiinduló lépés, hogy világszinten még több eszköz legyen összekötve, hanem előrelépés abban a törekvésünkben is, hogy a Dolgok Internete (IoT) piac fejlődését támogassuk.”

A Samsungnak vezető szerepe volt abban az iparágakon átívelő együttműködésben, amely a GSMA által elismert fogyasztói eSIM berendezés megalkotására jött létre globális szolgáltatók és SIM-kibocsátók között. A vállalat több iparági partnerrel dolgozott, többek között az alábbiakkal: M1 Limited, Orange, Singtel, StarHub Ltd.,Telefónica, TeliaSonera, Vodafone Group és SIM-szállítókkal – Gemalto, Giesecke & Devrient (G&D) és Oberthur Technologies.  Ez a csoport egy olyan műszaki specifikáció létrehozásán dolgozott együtt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók eSIM-mel rendelkező társkészülékeikre letöltsék a mobilhálózat-üzemeltetők profiljait.

Az eSIM megoldás által biztosított közös megközelítés és konzisztens felhasználói élmény segíti az IoT piac növekedését, lehetővé téve, hogy a gyártók a világon bárhol felhasználható készülékeket alkossanak. Ez a fogyasztóknak is előnyt jelent, mert fenntartja a biztonságot, és több választási lehetőséget biztosít a berendezések és szolgáltatók terén. A Samsung és partnerei arra törekszenek, hogy ez a javasolt eSIM megoldás teljes lefedettséggel rendelkezzen minden régióban, és minél több felhasználóhoz eljusson.

„A GSMA új e-SIM szabványa megadja ügyfeleinknek a szabadságot, hogy készülékeikkel, például a Samsung Gear S2 classic 3G-vel egyenesen a Vodafone gyors és megbízható mobilhálózataihoz csatlakozzanak. Ezt az innovatív készüléket először Németországban vezetjük be. Az okosóra egyszerűen hozzáadható ügyfeleink Vodafone Red csomagjához, és lehetővé teszi, hogy mindig kapcsolatban maradjanak, például hívást fogadjanak futás közben akkor is, ha okostelefonjukat otthon hagyják” - nyilatkozta Patrick Chomet, a Vodafone csoport terminálokért felelős csoportigazgatója.

A GSMA által elismert eSIM-mel rendelkező Gear S2 classic 3G magyarországi bevezetéséről egyelőre nincs információ.