Fejlesztések a kijelzőtechnológiában

Kütyü Magazin, 2016. február 22. 13:56

A Samsung a 2016-os Integrated System Europe (ISE) kiállításon mutatta be megújult digitális kijelzők és vizuális megoldások termékpalettáját Amszterdamban. Az „innováció új szintre emelése” vezérelvet követve a Samsung a többi között a kiskereskedelmi, a vendéglátói, a tárgyalótermi és a szórakoztató terekre optimalizált kijelzők széles skáláját vonultatta fel.

„A Samsung a világ legkiválóbb és legerősebb vizuális kijelzőinek gyártójaként folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy tovább csiszolja technológiáját, ezzel lehetővé téve ügyfelei számára, hogy új és egyedi élményt nyújthassanak saját vásárlóiknak – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának szenior alelnöke. – Nagy örömünkre szolgál, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseink megelevenedhetnek az ISE 2016-on. Nagyon várjuk, hogy bemutathassuk, hogy a teljes kijelző portfóliónk és a legmodernebb technológiánk által milyen új lehetőségek nyílhatnak meg partnereink előtt az új és interaktív tartalmak közvetítése terén.”

A Samsung sokszínű termékcsaládja a nagyszabású video falaktól a kristálytiszta LED kijelzőkön át egészen a kereskedőbarát átlátszó OLED és tükör képernyőkig terjed. Ezek mindegyike segít megmutatni a látogatóknak a magával ragadó és informatív vizuális környezet értékét, azaz, hogy az milyen befolyásoló erővel bír a vásárlói lojalitás kialakításában és végső soron az értékesítés ösztönzésében.

Erőteljes és tartós kültéri kijelzők

A Samsung kültéri kijelző szériája lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy még a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is éles, kitűnően látható tartalmakat osszanak meg. Ahogyan az az OH55D kijelzőnél is előtérbe kerül, a Samsung kültéri technológiái belső hűtési és fűtési rendszert alkalmaznak, amely az egyenletes teljesítmény érdekében akár -30 oC és 50 oC között is képes a külső körülményekhez igazítani a beállításokat. Emellett az OH55D kijelző IP56 tanúsítvánnyal is rendelkezik, így ellenáll a por és víz okozta károknak is.

Az OH55D kijelző az egyenletes, 2 500 nites fényerejének és a 5 000:1 kontrasztarányának köszönhetően pavilonokban és más komplex kültéri események helyszínén is elhelyezhető. Az automatikus fényerő érzékelővel ellátva - amely valós idejű konfigurálást tesz lehetővé - a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy az adott természetes- és háttérfényforrások csak minimálisan befolyásolják majd a kijelző képét, az üzeneteik tisztán láthatóak lesznek.

Professzionális videofalak

A professzionális, keskeny (3,5mm-es, kávától-káváig) kialakítású UD55E-A videófalak üzleti, beltéri és nyilvános alkalmazásra egyaránt optimálisak. A tiszta és egyenletes tartalomsugárzás érdekében ötvözik a továbbfejlesztett színkezelési képességet, valamint a nagyméretű kijelzők nyújtotta vizuális élményt. A tökéletesen pontos fényerő és színhelyesség érdekében minden egyes UD55E-A videofal szigorú gyári ellenőrzésen és hangoláson esik át, mielőtt forgalomba kerül. Ennek köszönhetően a képernyőkön közvetített üzenetek zavartalanul juthatnak el a nézőkhöz. A kijelzők a piacon elsőként rendelkeznek integrált DisplayPort (DP) 1.2 és HDMI bemenetekkel is, így UHD tartalmak lejátszására is képesek különböző konfigurációk mellett. 

A kiállításon bemutatkozik a piacon jelenleg elérhető legkeskenyebb kijelző fal is. A Samsung UHF-E képernyő „kávától káváig” kialakítású, vagyis felső és bal oldalain csupán 0,9 mm, alsó és jobb szélein pedig mindössze 0,5 mm vastag a kerete.  A keskeny dizájnnak köszönhetően maga készülék nem vonja el a figyelmet, így a néző csakis a vetített tartalomra összpontosíthat. A korábbi modellekre is jellemző tartósság és színmegjelenítő képesség mellett az UHF-E videofal letisztult, stílusos alternatívát nyújt a zavartalan beltéri tartalomsugárzásra.

Kis pixeltávolságú LED kijelzők

A vállalati, vezérlői és ügyféltájékoztatási célokra kifejlesztett beltéri Samsung SMART LED kijelzők alkalmasak a tartalmak figyelemfelkeltő közvetítésére, és alacsonyabb üzemeltetési költség mellett is ösztönzik az interakciót. A legfejlettebb diódákkal és egyénre szabható, 1,5 és 2,5 mm közötti képponttávolságú képernyők zavartalanul képesek megjeleníteni a vizuális információkat, miközben az egyes felhasználók speciális igényeinek is megfelelnek. A Samsung legújabb televízióira jellemző mély kontrasztot, valósághű képet, valamint színkonzisztenciát nyújtják a LED Signage termékcsalád tagjai is, amelyeken így az üzenetek kiemelkedhetnek a gyakran túlzsúfolt beltéri környezetből.

A Samsung beltéri LED kijelzői a jobb teljesítmény mellett az üzemeltetési költségek terén is kedvezőbb alternatívát kínálnak, mint a hagyományos tantermekben és tárgyalókban alkalmazott technológiák. A Samsung LED kijelzők alkalmasak projektorok és analóg táblák helyettesítésére is, hiszen többféle eszközt ötvöznek egyetlen készülékben, ezáltal kiszélesítik a tartalommegosztási lehetőségeket és segítik a hatékony együttműködést.  

Új generációs kiskereskedelem

A Samsung a „jövő kiskereskedelme” kiállítás alkalmából szeretné az összes résztvevőnek bemutatni, hogy hogyan vezethetnek az interaktív és szenzoros kijelzők egy újfajta vásárlói lojalitás felé. A Samsung ML55E tükör kijelzője és a TO55F átlátszó OLED signage termékei promóciós célokra és különféle üzenetek megjelenítésére egyaránt tökéletesek. A készülékeket használhatjuk akár egy különböző kiegészítőket és termékeket bemutató virtuális katalógusként is.  A kijelzők a divat- és szépségipar területén alkalmazva pedig akár tükörként is hasznosíthatók, így a vásárlók láthatják, hogy az adott termék hogyan állna rajtuk, ezáltal sokkal megalapozottabb vásárlói döntés születhet. 

A Samsung standján egy sor, a jövőre fókuszáló technológia és alkalmazás is megtekinthető, úgy mint: