Dizájn-díjakat nyert a Samsung

Kütyü Magazin, 2016. február 29. 13:34

38 iF Dizájn-díjat – köztük egy arany minősítést – nyert a Samsung Electronics az idei International Forum Design Awardson. Az elismerések közül huszonhatot a kiváló terméktervezésért, nyolcat a kommunikáció, kettőt a koncepció, egyet-egyet pedig a csomagolás és belsőépítészet kategóriákban ítéltek oda.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a termékeink formatervezésével kivívtuk az International Forum Design elismerését” - mondta el BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, a Corporate Design Center vezetője. „Ezután is folyamatosan keressük a kihívásokat, és a jövőben is olyan innovatív dizájnt alkotunk, amely a felhasználóink igényeinek mélyreható ismeretén alapul, így maximálisan az ő hasznukat szolgálja.”

Az arany minősítést a Samsung Serif TV-je kapta, amely kialakításának köszönhetően harmonikusan illeszkedik az embereket körülvevő környezetbe, és természetes módon vegyül el a hétköznapi bútorok és különféle háztartási eszközök között. A Serif TV főbb jellemzői közé tartozik: a nagy „I” betűre hasonlító kialakítása, a levehető talpazat, amely lehetővé teszi, hogy a terméket az otthonunkban bárhol elhelyezzük és a hátsó rész anyagborítása, amely minden szögből kiemeli a termék szépségét.

Az arany fokozatú díj mellett a Samsung összesen 26 iF Dizájn-díjat nyert el a termék kategóriában:

Az egyéb kategóriákban a Samsung 12 további díjat nyert el. Az elismerésben részesülő legfontosabb termékek és koncepciók a következők:

Az International Forum Design 1953-ban, Németországban rendezte meg először az iF Dizájn Díjátadót. Az elbírálás során a termékeket a tervezésük, az anyaghasználatuk és az innovativitásuk alapján átfogóan értékelik, és a következő hét kategóriában díjazzák: Termék, Csomagolás, Kommunikáció, Belsőépítészet, Szakmai Koncepció, Szolgáltatástervezés és Építészet.