Kivételes képminőséget kínál az Epson első házimozi lézerprojektora

Kütyü Magazin, 2016. március 24. 16:54

Magyarországon is elérhető az Epson legújabb felsőkategóriás házimozi vetítője, egy Full HD 1080p lézerprojektor, amely a japán gyártó Reflektív 3LCD technológiájának köszönhetően kimagasló képminőséget biztosít. A készüléket kifejezetten a házimozi szerelmeseinek tervezték, akik a legjobb vetítéstechnológiai megoldásokat keresik.

Az EH-LS10000 az Epson első olyan projektora, amely 4K felskálázó technológiával rendelkezik és kettős lézer fényforrást használ a legszélesebb színtér és abszolút fekete megjelenítése érdekében. 2015-ben ez a projektor nyerte el a legjobb videó-megjelenítő eszköznek járó díjat a CES fogyasztói elektronikai kiállításon.  

„Az EH-LS10000 az első projektorunk, amely 4K felskálázó technológiával rendelkezik és digitálisan képes a Full HD 1080p tartalom textúráját és a felbontását feljavítani úgy, hogy a felhasználók a 4K nyújtotta csúcsminőségű képet élvezhetik” – mondta Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetője. „Új Reflektív 3LCD technológiánk magas kontrasztarányt és rekeszértéket biztosít a részletgazdag kép érdekében, valamint képes a nagy sebességű mozgás lekövetésére, a gyors akciójelenetek éles megjelenítése céljából.”   

A kiemelkedő képminőség mellett, a lézertechnológiának köszönhetően, a készülék fényforrásának élettartama rendkívül hosszú (Eco módban akár 30000 óra is lehet), így csökkentve a karbantartási igényt. Ez a technológia rövidebb bekapcsolási időt tesz lehetővé, így a projektor már 20 másodperc után képes vetíteni.  

Az EH-LS10000 projektor magas fehér- és színesfény kibocsátásra képes az élénk színek érdekében, a 480Hz-es képfrissítési frekvencia pedig éles 3D képet biztosít. Továbbá, az új modell ISF kalibrációra is alkalmas, Image Enhancement és Frame Interpolation technológiákkal, valamint 2D-ről 3D-re történő konverzióval és 3D képmélység állítási lehetőséggel is rendelkezik. 

A széles tartományban használható lencsemozgatás, a széles zoom tartományú optika és az előre beállítható, a különböző képarányokhoz pozícionálható lencse memória megkönnyíti a projektor elhelyezését. Az EH-LS10000 majdnem teljesen zajmentesen üzemel, és a letisztult, stílusos kialakításának, a lencsevédőnek, valamint a rejtett vezérlőpanelnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a házimozi rendszerekbe. 

A felsőkategóriás EH-LS10000 modell bruttó 2.450.000 forintért vásárolható meg Magyarországon. 

Jellemzők: