Okostelefonnal is beléphetünk a balatoni strandokra

Kütyü Magazin, 2016. május 4. 12:11

A magyar tengerpart sokat változott a régi „Zimmer Frei” hangulathoz képest. Egy nemzetközi összehasonlításban a legtöbb fizetős strandunk felveszi a versenyt a legfelkapottabb helyekkel is. A minőségi szolgáltatások elterjedése mellett egyre többet foglalkoznak a kényelmünkkel is: 2016-ban már a legtöbb balatoni strandon elfogadják a mobiltelefonon vásárolt jegy felmutatását is belépéskor.

Az ingyenesen letölthető, szolgáltató független Simple alkalmazással bárhonnan, bármikor megvásárolhatjuk a strandjegyet, belépéskor a pénztárnál való sorban állás helyett csak az okostelefonunkat kell felmutatnunk. 

Mit tudnak a balatoni strandok?

A Balatoni Szövetség minden évben szigorú szabályok mellett osztja ki a Kék Hullám Zászló strandminősítést, ennek elérésére a kitűnő vízminőség mellett a szolgáltatásoknak is magas színvonalat kell elérniük. Tavaly 8 strand kapta meg a legmagasabb, három csillagos-, 14 a kétcsillagos és 6 a még mindig magas elvárásokat támasztó egycsillagos megjelölést.

A legtöbb helyen a megszokott vizibicikli bérlés mellett új szolgáltatásokkal vonzzák magukhoz a látogatókat: a víziélménypark, szörfoktatás, vízisí, elektromos hajóbérlés, sportpályák, csúszdák és minigolf állnak az élen, de a kulturális és sportprogramok is állandóak a partokon.

A szokványos strandi szolgáltatások fejlesztésén túl az üzemeltetők felismerték az okostelefonokban rejlő potenciált és a strandolók kényelmének érdekében már a Simple alkalmazáson keresztül is megvásárolhatják a strandbelépőjüket. Az alkalmazásban vásárolt jegyekért nem kell sorba állni a pénztárnál és több helyen a beléptetésnél is egy külön soron mehetnek be a strandra. 

Mire lehet használni a Simple alkalmazást?

A szolgáltató független és bármelyik bank MasterCard, Maestro, Visa, vagy American Express kártyájával használható applikációt minden Android, iOS és Windows okostelefonra ingyenesen telepíthetik a felhasználók. Segítségével országszerte több száz mozi-, színház- és koncertterembe, valamint több ezer kulturális- és sporteseményre vásárolhatunk online belépőt akár last minute áron, belépéskor ezeket is elég a telefonon felmutatni. Az egész ország területén beszerezhetjük az autópálya-matricát és rendezhetjük a közterületi parkolásunk díját. Több mint 300 étteremből rendelhetünk házhoz ételt, fizethetünk italautomatáknál készpénz nélkül, beleshetünk a legjobb buli-helyszínek programjába, eltárolhatjuk a hűségkártyáinkat és hívhatunk taxit Budapesten.

Az alkalmazásban vásárolt jegyeket jelenleg 11 fizetős balatoni strandon, a Velencei-tónál, a Budapest környéki Rukkel-tó Víziparkban, illetve a soproni és szombathelyi tófürdőben is elfogadják. Továbbá a Szigligeti várba és akár még az ott megrendezésre kerülő kulturális programokra is megválthatjuk az alkalmazással a belépőjegyünket.

Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, ezért az aktuális listáért és bővebb információkért látogass el a http://strandbelepo.hu/ weboldalra.