Romániában terjeszkedik a Festipay

Kütyü Magazin, 2016. június 14. 11:57

A legnagyobb magyar és román fesztiválokat kiszolgáló Festipay Zrt. idén már öt romániai fesztivál számára biztosít készpénzmentes fizetési megoldásokat. Az első ilyen esemény a most először megrendezett Bukarest Gourmet gasztronómiai fesztivál volt. Mint ismeretes, a magyar vállalat még 2015-ben, a kolozsvári Untold Fesztivál szolgáltatójaként lépett a román piacra.

A Festipay a legnépszerűbb magyarországi fesztiválokon túl - mint a Sziget, az EFOTT, a Volt Fesztivál vagy a Balaton Sound – egyre több európai nagyrendezvény számára biztosít készpénzmentes fizetési megoldásokat. 2015-ben Románia legnagyobb, és Európa legjobb „nagyfesztiváljának” megválasztott eseményén, a kolozsvári Untoldon mutatkozott be első alkalommal a Festipay.  Idén további négy új romániai fesztivál is a Festipay Zrt. szolgáltatása mellett döntött, így a szomszédos országban 2016-ban immáron öt eseménynek biztosítja a cég a készpénzmentes fizetést, amelynek első helyszíne az idén először megrendezett, június 3-5-ig tartó Bukarest Gourmet Fesztivál volt. 

Az első sikeres munkát értékelve a Festipay a Bukarest Gourmet szervezőivel a közös munka folytatása mellett döntött, és ennek eredménye, hogy a fellendülőben lévő romániai gasztronómiai fesztiválpiac aktív szereplője lesz a piacvezető magyar szolgáltató. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bővíthetjük az együttműködést romániai partnerünkkel. A tavalyi sikeres debütálás során egyértelművé vált, hogy mind a szervezők, mind pedig a résztvevők számára előnyös a készpénzmentes fizetés. Az Európa-szerte sok látogatót vonzó eseményeken felértékelődik a gyorsaság jelentősége: míg egy készpénzes fizetés nagyjából 20-25 másodpercet vesz igénybe, addig egy érintésmentes fizetés feldolgozása mindössze 3-5 másodpercig tart ” – mondta el Márki László, a Festipay Zrt. vezérigazgatója.

A Festipay 2016-ban a következő romániai rendezvények megvalósításában működik közre készpénzmentes fizetési szolgáltatóként: