Az OKI széles formátumú nyomtatókkal hódított a Drupán

Kütyü Magazin, 2016. június 16. 16:11

Idén is komoly szakmai érdeklődés övezte a Drupa nyomdaipari szakvásárt, amely május 31. és június 10. között várta az érdeklődőket Düsseldorfban.

Az OKI számos egyéb újdonsága mellett elsőként itt mutatta be a nagyobb közönségnek új, széles formátumú nyomtatóit, amelyekkel gyorsan és kiváló minőségben állíthatók elő figyelemfelkeltő dekorációs és reklámanyagok.

Merj nagyot álmodni!

Az OKI a széles formátumú nyomtatás minden területét lefedő, nagy teljesítményű nyomtatókkal debütált a Drupán, ahol a résztvevők testközelből is megismerkedhettek a készülékekkel, valamint a segítségükkel számos különféle hordozóra készíthető, látványos nyomatokkal.

A tintasugaras ColorPainter H3-104s használatával nagy sebességgel és kiváló felbontásban állíthatók elő akár 2,6 méter széles dekorációs anyagok a molinóktól kezdve az autómatricákon át egészen a kiállítási standdekorációkig, illetve plakátokig. 

A kiemelkedő minőségű, rendkívül nagy felbontású nyomtatási technológia a lehetőségek széles tárházát nyitja meg a grafikai ipar számára. A készülék kültéri és beltéri használatra szánt anyagok gyártására egyaránt alkalmas, mivel a nyomatok ellenállnak a külső környezeti hatásoknak, miközben a belső terekben elhelyezett dekorációkkal szemben támasztott, szigorú követelményeknek is megfelelnek.

A nyomtató Greenguard Gold tanúsítvánnyal rendelkező tintát használ, így nincs szükség légtisztításra a nyomtatás során, ami elősegíti a környezettudatos használatot. A ColorPainter H3-104s ráadásul sebességben is lenyűgöző: egy 2,6x1 méteres rollupot nem egészen három perc alatt készít el. A ColorPainter M-64s, W-54s és W-64s készülékekkel pedig hátulról megvilágított, illetve neonszínű reklámhordozók is egyszerűen állíthatók elő.

A széles formátumú LED technológiát a rendezvényen az OKI Teriostar LP-1030 és LP-2050 nyomtatói képviselték, amelyek elsősorban az építész-, mérnök- és építőipari irodák, illetve vállalkozások számára ideálisak a különféle tervek és rajzok gyors, pontos nyomtatásához, illetve szkenneléséhez. 

Portfólióban is széles

A szakkiállítás látogatói a széles formátumú nyomtatók mellett az OKI neon toneres készülékét, valamint a fehér toneres és öttoneres nyomtatókat is megtekinthették, amelyekkel az OKI még tovább bővíti a lehetőségeket a költséghatékony kreatív nyomtatás és egyedi reklámajándékok, illetve marketinganyagok gyártása terén.

A Drupán debütáló Pro6410 NeonColor lenyűgöző neonszíneket képes nyomtatni szinte bármilyen felületre, amelyek nappali fényben rendkívül élénken jelennek meg, UV-fényben pedig fluoreszkálnak. A Pro7411WT és Pro9420WT fehér toneres készülékek segítségével különféle színes nyomathordozóra készíthetők tartós fehér nyomatok, míg az öttoneres Pro9541 és Pro9542 készülékek fehér alulnyomással dolgoznak, így hozva létre még élénkebb és élethűbb színeket.