Dinamikus növekedés az online tévézésben a nyári sportesemények hatására

Kütyü Magazin, 2016. július 16. 10:33

A Magyar Telekom adatai szerint az Eb, és a magyar labdarúgó válogatott sikeres Európa-bajnoki szereplése a mobilos tartalomfogyasztásban, így a Telekom TV GO használatában is felfutást hozott. 

Hagyományos TV képernyőn több millióan követték élőben a meccseket, aki viszont nem ért időben nagyképernyő elé, annak lehetősége volt az online tévézést választania. A Telekom TV GO szolgáltatásra regisztrálók száma egy hónap alatt az átlagos 3,5-szörösével nőtt. A meccseket online nézők száma is megháromszorozódott, a nyolcaddöntőig minden magyar érdekeltségű meccs TV GO nézettségi rekordot döntött, a legtöbben – 15 ezren – a magyar-portugál meccset követték TV GO-n, de az Európa-bajnokság döntője is kiemelkedő nézettséget hozott.

A TV GO alkalmazás népszerűsége is növekedett az Eb idején, volt, hogy a Google Play áruházban az 5., az AppStore-ban a 16. helyet foglalta el a népszerűségi listán.  A Telekom az Eb előtt kapacitásbővítést hajtott végre annak érdekében, hogy az ügyfelek kiváló minőségben élvezhessék a közvetítéseket. Emellett további tartalmi újításokat vezetett be: a közszolgálati csatornák már HD minőségben érhetők el, az M4 és a Duna TV csatornák bárki számára elérhetők voltak egy regisztrációt követően (előfizetéstől függetlenül), továbbá a meccsek 3 napon keresztül díjmentesen voltak visszanézhetőek. A Telekom várakozásai szerint az Olimpia időszakában folytatódik az Eb alatt tapasztalt trend.

Tavaly ősz óta már nemcsak Telekom TV-előfizetők tévézhetnek online, a weben vagy mobileszközeiken a TV GO-val, hanem bárki, tehát telekomos TV-előfizetéssel nem rendelkezők is vásárolhatnak bankkártyás fizetéssel tévécsomagot, vagy a filmek rajongói speciális havidíjas filmes előfizetést. Természetesen a Telekom TV-előfizetők továbbra is külön díj fizetése nélkül élvezhetik a szolgáltatást. A szolgáltatás a tvgo.hu  weboldalon, a Google Play-ről valamint az AppStore-ból letölthető, okostelefonokra, táblagépekre telepíthető TV GO alkalmazással érhető el.

Annak érdekében, hogy a tévézésre fordított adatforgalom se jelentsen akadályt, a Telekom TV GO használata nem generál adatforgalmat a Magenta1 ügyfeleknek előfizetésük teljes időtartama alatt, illetve promóciósan a nyár végéig további negyedmillió ügyfélnek, akik havidíjas mobil- és  TV-előfizetéssel is rendelkeznek, így ők plusz költségek nélkül tévézhetnek bárhol, bármikor.