Megérkezett a HDR+ firmware frissítés a 2016-os Samsung SUHD TV modellekre

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 1. 08:55

A Samsung Electronics tovább erősíti piacvezető szerepét az otthoni szórakoztató elektronika terén azzal, hogy az összes 2016-os Quantum dot kijelzős SUHD TV-jén elérhetővé teszi a HDR+ firmware frissítést.

 Az új verzió az elérhető legmagasabb képminőséget biztosítja a High Dynamic Range (HDR) megjelenítési mód esetén még akkor is, ha az adatforrás nem HDR formátumú.

A HDR mint a Samsung 2016-os Quantum dot kijelzős SUHD TV-inek része alapvető eleme az UHD TV-k új korszakának. A HDR a kép világos és sötét részein is nagyobb kontrasztarányt biztosít, így egyetlen részlet vagy színárnyalat sem marad rejtve a képernyőn a nézők szeme elől.

„A HDR+ funkció rendkívüli HDR vizuális élményt biztosít minden 2016-os SUHD és UHD TV felhasználó számára” – mondta el Jong-hee Han, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „Már alig várjuk, hogy ezt a legújabb fejlesztésünket a felhasználóinkkal is megoszthassuk és közvetlenül is elérhetővé tegyük számukra a 2016-os SUHD TV-ken. A Samsung így a jelenleg létező legfejlettebb képminőséget juttatja el egyenesen a felhasználók nappalijába.”

 

A HDR+ egyik legnagyobb előnye, hogy képes a Standard Dynamic Range (SDR) tartalmakat a HDR-éhez hasonló képminőséggé alakítani, így a nézők a lehető legjobb minőségben élvezhetik kedvenc tartalmaikat.

A HDR+ a HDR-kompatibilis tartalmak nézése során olyan képi részleteket is láthatóvá tesz, amelyek korábban a sötétebb, árnyékos jelenetek során rejtve maradtak a néző szeme elől. A jobb vizuális élmény érdekében a HDR+ a világosabb jeleneteknél növeli a kontrasztarány mértékét, így élesen elkülöníthetővé válnak a tárgyak a háttértől, emellett jóval részletesebb képi világ elevenedik meg a képernyőn.

A kifejezetten a szakértők részére fejlesztett funkciókhoz ugyancsak elérhető lesz a HDR+ frissítés. Az Üzleti módban a szakértők a legmegfelelőbb szintre kalibrálhatják a fényerőt, a kontrasztarányt és annak fokozatait, így az egyéni felhasználók igényeihez szabhatják a HDR technológiát. Ezek a beállítások a Kép módban a Speciális beállítások menüpont alatt érhető el a HDR+ aktiválásával.

Az automatikus frissítés a 2016-os SUHD TV-ken már jelenleg is rendelkezésre áll, a HDR kompatibilis 2016-os UHD modelleken pedig szeptembertől lesz elérhető.