Ha akarod óra, ha akarod jóval több annál

Kütyü Magazin, 2016. szeptember 9. 13:18

100 évvel ezelőtt új trend indult hódító útjára: az európaiak elkezdték a karkötőre erősítve, a csuklójukon hordani az órájukat. A karórák hamarosan az egész világot meghódították, mostanra azonban jóval több funkcióval bírnak, mint csupán a pontos idő mutatása. 

Tökéletes példa erre a Samsung legújabb Gear S3 okosórája, amelynek a  16 millió szín megjelenítésére képes, folyamatosan aktív kijelzője számos innovatív funkciót rejt. A felhasználó például a képernyő megérintése nélkül fogadhat vagy utasíthat el bejövő hívást, hozhat létre rövid emlékeztetőket és teendőlistákat, így az okosóra segítségével  még a legkaotikusabb időbeosztás is könnyedén menedzselhető. A beépített GPS funkció pontosan figyeli a tulajdonosa napi aktivitását, míg a magasságmérővel, barométerrel és sebességmérővel minden nyomon követhető, az időjárástól kezdve a megtett távolságig. A Gear S3 egyben egy testőr is: veszélyhelyzet esetén viselője jelzést adhat le és elküldheti tartózkodási helyét a családtagoknak, barátoknak vagy a mentőszolgálatnak a mobiltelefonja nélkül is.

Egy valami azonban az innovatív funkciók megjelenése ellenére is változatlan maradt: a dizájn a hagyományos órásmeserek által megalkotott letisztult külsőt idézi. Így az aktív életmódhoz készült strapabíró Gear S3 frontier és a mesteri kialakítású elegáns stílust képviselő Gear S3 classic modellek egyaránt öltöztetik viselőjüket és minden gardrób időtálló darabjai lesznek.