A Sony és a Profoto bemutatták első közös fejlesztésű, professzionális felhasználásra készült interoperábilis terméküket

Kütyü Magazin, 2016. szeptember 19. 16:34

A Sony a kölni Photokina kiállításon bejelentette, hogy a svéd Profotoval együttműködve egy új, közös platformot hoznak létre, amelynek célja olyan kreatív és ambiciózus fotográfusok támogatása, akik munkáikban keltik életre fantáziájukat.

A két vállalat közötti kollaboráció optimális működést tesz lehetővé a Profoto stúdióvakuk és fényformáló eszközök, valamint a Sony tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezői között (ILC). A Sony jelenleg négy ILC típusú fényképezőgépének műszaki paramétereit nyújtotta át a Profotonak, így a két vállalat olyan termékeket fejleszthet, amelyek bőséges beállítási és fényformálási lehetőségeket kínálnak a Sony α fényképezőgép használói számára.

„Ami biztosan közös bennünk a Profotoval, az a szenvedély, amit a fényképészet iránt érzünk. Izgatottan várjuk, hogy a Sony α felhasználói is élvezhessék azokat a lehetőségeket, amik ebben az együttműködésben rejlenek” – mondta Yosuke Aoki, a páneurópai képalkotási termékekért felelős marketingvezetője és a Sony Europe Ltd. alelnöke.

Az első termék, amely a Sony és a Profoto együttműködésével jött létre, a Profoto Air Remote TTL-S távkioldó, mely vezeték nélkül integrálja a Profoto Air TTL vakuját a támogatott Sony α fényképezőgépekbei. Az Air Remote TTL-S egy kompakt, vezeték nélküli rádiós vaku távvezérlő, melyet könnyedén csatlakoztathat Sony fényképezőgépeinek vakupapucsaihoz, valamint TTL fénymérést végezhet bármelyik Profoto AirTTL vaku segítségével. TTL mód lehetővé teszi a felhasználó számára a teljesen automatikus "célozz és fotózz" fényképezést, valamint az Air Remote TTL-S elektronikája úgy kommunikál a vakuval, hogy az automatikusan megtalálja a tökéletes expozíciót. A távkioldó rendszer támogatja még a – szabadalmaztatás alatt álló – Profoto Nagysebességű Szinkron technológiáját – amely gyorsabb, erősebb és megbízhatóbb, mint bármely más HSS megoldás a piacon.

Az Air Remote TTL-S távkioldó rendszer 2017 elejétől érhető el világszerte. A teljes műszaki leírást ezen a weboldalon találja.