Hatalmas növekedés a Vodafone karácsonyi adatforgalmában

Kütyü Magazin, 2016. december 27. 11:53

Az idei karácsonyi időszakban az egy évvel korábbihoz képest ugrásszerűen növekedett a Vodafone ügyfeleinek adatforgalma, míg a hagyományos telefonhívások, elküldött SMS-ek és MMS-ek száma sokkal kisebb mértékben változott.

A Vodafone ügyfelek belföldi adatforgalma egy év alatt közel 70 százalékkal bővült, míg 2014 karácsonyához képest több mint megduplázódott. Ennél is nagyobb mértékben nőtt a roaming környezetben bonyolított adatforgalom, ami a roaming korlátok lebontásának köszönhetően 2014 karácsonyához képest közel 8-szorosára, a 2015-ös ünnepi napokhoz képest pedig a kétszeresére bővült.

 

A 2016. december 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különböző internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat, így a Vodafone ügyfelei közel 106 ezer MMS-t és 6,4 millió SMS-t küldtek és 9,4 millió hívást indítottak a karácsonyi időszakban.

Mindez azt jelenti, hogy az előző évekhez hasonlóan tovább folytatódott az SMS-ek számának csökkenése, míg 19 százalékkal nőtt az MMS küldések száma. A karácsonyi időszakban - részben bizonyára a korábban bevezetett korlátlan csomagoknak és a családon belüli díjmentes hívások lehetőségének is - a Vodafone ügyfelei mintegy 1 százalékkal több hívást indítottak, mint 2015 karácsonyán, és a hívások 2,4 százalékkal hosszabbak is lettek.