A Samsung az életminőséget, a munka és a játék élményét javító innovációkat mutatott be a 2017-es CES-en

Kütyü Magazin, 2017. január 10. 09:44

A 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) tartott sajtótájékoztatóján a Samsung Electronics bemutatta 2017-re vonatkozó elképzeléseit és azt, hogyan ér el többet a felhasználók számára kimagasló élményt biztosító innovációival. 

A legfontosabb termékbejelentések közé tartozott a lenyűgöző, új QLED TV-sorozat, a FlexWash + FlexDry mosókonyhai rendszer, a Samsung első játékra tervezett laptopja és a Gear S3 okosóra fejlesztései. Ezekkel az újításokkal a Samsung bizonyította vezető szerepét az olyan új technológiák fejlesztése terén, amelyek személyre szabott, intuitív módon illeszkednek a felhasználók életéhez.

„A kihívások ellenére hatalmas lépéseket tettünk 2016-ban, nagyobb piaci részesedést szerezve a televíziók, a háztartási készülékek, a viselhető eszközök és az okostelefonok piacán” – mondta Tim Baxter, a Samsung Electronics America elnök-vezérigazgatója. – „Figyelembe véve felhasználóink igényeit és követve innovációs örökségünket, új jövőképet kínálunk – olyan víziót, amelynek erejét csatlakoztatott és elegánsan megtervezett termékek és szolgáltatások adják, és amely középpontjában egyértelműen a fogyasztók állnak.” 

Samsung QLED, a következő újítás a televíziók terén

A Samsung hihetetlen előrelépéseket tett a Quantum Dot technológia fejlesztése terén, és bemutatta a 190,5 cm-es Q8C QLED TV-t, amely új fémötvözetet használ a nanoméretű, félvezető Quantum Dot technológiában a fények és a színek jelenleg elérhető legtökéletesebb keveréke érdekében. Az eredmény lenyűgöző, nagy képernyős QLED TV, amely bármilyen szögből és bármilyen környezetben jól látható, hihetetlenül pontos és precíz képet nyújt.

A Samsung QLED TV a Quantum Dot technológia továbbfejlesztésével jobb fényhatásfokot és nagyobb stabilitást, valamint minden korábbinál szélesebb színskálát biztosít. Az új QLED TV ezen kívül valódi mélyfekete árnyalatokat, tökéletes DCI-egyezésű, 100 százalékos színteret, valamint 1500–2000 nites, HDR-optimális fényerősséget nyújt. A Samsung QLED TV új panelkialakítása a tükröződést is csökkenti, így a nézők minden részletet hihetetlen mértékű kontraszttal láthatnak. A QLED által nyújtott teljesítmény ráadásul független attól, hogy a néző éppen hol ül, hiszen bármilyen szögből egyenletes szín- és képminőséget biztosít.  

A Samsung által bevezetett új külső elemek még tovább fokozzák a QLED TV által nyújtott élményt. A gyakorlatilag láthatatlan optikai kábel egyetlen vékony vezeték segítségével szünteti meg a sok vezeték miatti rendetlenséget. További újítás a „No-Gap Wall Mount”, amelynek segítségével minden eddiginél egyszerűbben és gyorsabban felerősíthető a tévé a falra. A stílusos megoldást keresők számára a Samsung bemutatott két új, elegáns tévéállványt is, a Gravity-t és a Studio-t, amelyek azon felhasználók számára lehetnek vonzóak, akik a tévéjüket nem szeretnék a falra szerelni. 

Az új tévék mellett a Samsung részletesen bemutatta terveit, amelyek segítségével egységesebb élményt nyújt majd a különböző szolgáltatásokat és eszközöket használó fogyasztók számára. Az elmúlt év sikerét, a Samsung One Remote-ot továbbfejlesztették, így még több eszközt kezel, és több okostévé-funkcióhoz nyújt hangvezérlési funkciókat. A Samsung SmartView alkalmazása (Android és iOS esetén elérhető) pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók a személyre szabott SmartHub élményt, valamint az új tartalmakkal kapcsolatos értesítéseket elérjék közvetlenül a telefonjukon, akkor is, amikor a felhasználó tévéje ki van kapcsolva.

Az okostévék területén újdonság 2017-ben a Samsung Sports szolgáltatás. A Sports a felhasználó csapatpreferenciáin alapuló, a sport legnagyobb tartalomszolgáltatóival való valós idejű partnerségnek köszönhető, testre szabható tartalommal és értesítésekkel biztosítja, hogy a sportrajongók soha ne maradjanak le egyetlen pillanatról sem. A Sport szolgáltatás az Egyesült Államokban lesz elérhető.

Az idei új okostévé-portfólióját kiegészítve a Samsung népszerű globális szolgáltatását, a TV PLUS-t kiterjesztette az Amerikai Egyesült Államok piacára. A kizárólag a Samsung okostévéken elérhető új szórakoztató alkalmazás, a TV PLUS kényelmesen nyújt kiváló minőségű tartalmat a tévén található egyetlen alkalmazás révén, a legkiválóbb minőségű vizuális élmény érdekében. A TV Plus a Samsung Checkouttal párosítva a leggyorsabb módja annak, hogy a felhasználók már a TV kicsomagolása után elérjék az általuk kedvelt szórakozási lehetőségeket. Ezen kívül a Samsung az Amerikai Egyesült Államokban társult a FandangoNow-val, hogy azonnali hozzáférést biztosítson több mint 40 000 film és műsor kölcsönzéséhez vagy megvásárlásához, beleértve az új 4K HDR kiadásokat. 

A Samsung bemutatta legújabb Lifestyle TV innovációját is. Az új Lifestyle TV kreatív megközelítéssel kiválasztott kecses, lenyűgöző külsővel rendelkezik. Az új TV tervezésénél az volt a cél, hogy olyan legyen, mint egy kép a falon, egy láthatatlan kábellel ellátva, amelynek köszönhetően a lakásban bárhol elhelyezhető és bármilyen élettérbe harmonikusan illeszkedik, csúnya kábelek és vezetékek nélkül. A Lifestyle TV, mely a 2017-es CES-en elnyerte a „2017 Best of Innovation Award” díjat, az idei év későbbi szakaszában kerül bevezetésre.

A Samsung bemutatta az otthoni audio-vizuális termékek 2017-es sorozatát, köztük az új Soundbar Sound+ rendszert, amely egy beépített mélynyomót, H7 vezeték nélküli hangszórót és a legújabb UHD Blu-ray lejátszót tartalmazza. A termékek a legkiválóbb minőségű funkciókat egyesítik egy átfogó csomagban, fokozott integrációval, valamint prémium minőségű, egyszerű kialakítással, így tökéletesítve a több eszköz által biztosított felhasználói élményt. Az új Soundbar és H7 telt és részletgazdag, UHQ minőségű, 32 bites hanggal rendelkezik, amely bármilyen, 8–24 bites hangforrást fel tud skálázni.

Páratlan otthoni rugalmasság  

A Samsung bemutatta a háztartási készülékek egy valóban differenciált sorozatát, amely több rugalmasságot és választási lehetőséget biztosít a felhasználók számára a főzés, tisztítás és kapcsolattartás terén.  

Bemutatkozott többek közt a Samsung FlexWash + FlexDry rendszere, amely több rugalmasságot nyújt a mosókonyhában, hogy valóban megfeleljen a mai elfoglalt családok igényeinek. A FlexWash egy 142 liter kapacitású, kategóriájában a legnagyobb elöltöltős mosógépet tartalmaz, a normál vagy nagy mennyiségű szennyes kezeléséhez. A tetején található egy további, 28 literes külön rész a kisebb adagok elkülönített mosásához. A két mosógép használható külön-külön vagy akár egyszerre is, különböző beállításokkal. 

A FlexDry képes nagy ruhamennyiséget kezelni, miközben ezzel egyidejűleg a szárító tetején finoman megszárítható vele néhány érzékeny darab is. A sportruházat vagy selyemsálak szárítására alkalmas, egyedi Delicate Rack zóna automatikusan beállítja a hőmérsékletet a szárítandó textília típusához igazodva. 

A Samsung elkötelezett azon termékkategóriák iránt, melyekben szakértelme és újításai gazdagíthatják és jobbá tehetik a fogyasztók életét. Ennek bizonyítékaként mutatta be új, intelligens, beépített készülékek sorozatát is. A sorozat tartalmaz egy új, kombinált, fali sütőt és mikrohullámú sütőt, egy megújult mosogatógépet és hozzájuk illő, prémium minőségű hűtőszekrény választékot.

A sajtótájékoztatón a Samsung leleplezte a Family Hub 2.0-t, díjnyertes hűtőszekrényei következő generációját. A tavaly bevezetett, nagy sikerű Family Hub 1.0-ra épülő Family Hub 2.0 négy helyett 10 hűtőszekrénymodellt tartalmaz, így a felhasználók kiválaszthatják a háztartásuk igényeihez legjobban illeszkedőt. Az intuitív alkalmazásintegrációnak és az új alkalmazáspartnereknek köszönhetően a készülék széleskörűen használható, így jobban segíti a családokat a kapcsolattartásban, az élelmiszerek kezelésében és abban, hogy a hűtőszekrény 55 cm-es LED érintőképernyőjén több szórakoztató funkciót elérjenek. A további kényelem érdekében a Samsung fejlett hangtechnológiája számos Family Hub 2.0 alkalmazásba is integrált.

Izgalmas termékek az új mobileszközök és számítógépek révén 

Idén a CES-en a Samsung a mobil számítástechnikai eszközök új generációját mutatta be, új prémium személyi számítógépekkel, amelyek tükrözik a vállalat elkötelezettségét a dizájn, a felépítés és a választási lehetőségek mellett. Ilyen például a Chromebook Plus és a Chromebook Pro, egy 15 colos Notebook 9 külön grafikai processzorral, valamint a Samsung első játékra tervezett laptopja, a Notebook Odyssey.

A Samsung Chromebook Plus és a Chromebook Pro prémium kategóriájú hagyományos laptopokat a Google Play használatára tervezték, így a Google Play Áruház több milliónyi alkalmazását képesek futtatni. Az új Chromebook modellek vékony, mégis tartós fémvázat kaptak, és notebookból egyetlen pillanat alatt táblagéppé alakíthatók. A Quad HD képernyőnek köszönhetően a Samsung Chromebook Plus és Chromebook Pro egyformán jól teljesít táblagépként és laptopként is, és ezek a legelső Chromebook modellek, amelyek beépített digitalizáló tollal rendelkeznek. A Chromebook Plus ARM processzorral rendelkezik, míg a nagyobb teljesítményért a Chromebook Pro Intel Core m3 processzort tartalmaz.

A Samsung kivételes teljesítményű, hordozható új 15 colos Notebook 9 gépe már idén elérhető lesz az Egyesült Államokban. 7. generációs Intel Kaby Lake processzorral és külön grafikus processzorral rendelkezik, így jól teljesít a számításigényes feladatok, például a fénykép- és videószerkesztés, valamint a programok többkijelzős futtatása során. 

A Samsung első játékteljesítményű laptopja, a Samsung Notebook Odyssey hordozható élményt nyújt asztali gépekkel összemérhető teljesítménnyel, sebességgel és kényelemmel, miközben elég könnyű ahhoz, hogy egy hátizsákban hordják. A laptop 15 és 17 colos képernyővel érkezik. A 15 hüvelykes Odyssey az Intel 7. generációs Core i7 processzorát, akár 32 GB 2400 Mhz-es DDR4 memóriát, akár 256 GB-os SSD+HDD kettős tárolást, valamint egy NVIDIA GTX 1050 grafikus kártyát tartalmaz. A 17 hüvelykes Notebook Odyssey specifikációja tavasszal várható. 

A használhatóság egy gyorsan elérhető beépített funkcióval javult, amely maximalizálja a teljesítményt. A legjobb játékélmény érdekében az Odyssey processzora, grafikája és memóriája egyetlen gombnyomással a legmagasabb fokozatba kapcsolható.