Kiemelkedő színpontossággal rendelkező proofkészítő, fotó- és szépművészeti nyomtató az Epsontól

Kütyü Magazin, 2017. január 10. 13:34

Az Epson bejelentette a 17" méretű SureColor SC-P5000 nyomtatót. A proofkészítő, képzőművészeti és fényképészeti alkalmazásokhoz tervezett SC-P5000 választható violet vagy világosszürke (LLK) tintakészlettel majdnem tökéletes, akár 99%-os Pantone Solid Coated Colours színmegfelelőséget képes biztosítani.

A SureColor SC-P5000 nyomtatót a népszerű Stylus Pro 4900 modell leváltására és annak a SureColor termékcsaládnak a HDX tintával történő kiegészítésére tervezték, amelynek az SC-P7000 (24") és az SC-P9000 (44") nyomtatók is tagjai. Az új készülék két változatban kapható, az egyik tintakészlete violet (V) színkomponenst tartalmaz a nyomdai előkészítéshez a hirdetők, a gyártók és a tervezők számára a pontos csomagolások, marketinganyagok és vállalati színek biztosításához. A másik változat világosszürke (LLK) színt tartalmaz és azokat a profi fotósokat, illetve képzőművészeket célozza meg, akik tökéletesen szeretnék reprodukálni eredeti művészeti alkotásuk részleteit, színeit és kontrasztját.

Krizer Zoltán, az Epson Magyarország termékmenedzsere szerint: „Mindegy, hogy a felhasználók terméktervezők, képző- vagy fotóművészek, hiszen mindannyian egy dolgot szeretnének – színpontosságot. Az új SC-P5000 segítségével a felhasználók annak biztos tudatában nyomtathatnak, hogy a készülék a kívánt színeket tökéletesen reprodukálja az elkészült nyomatokon. A felhasználóknak hozzáértőnek sem kell lennie az ilyen eredmény eléréséhez – a SC-P5000 nyomtatót hihetetlenül egyszerű telepíteni és használni.”

A számos új funkciót kínáló SC-P5000 megbízható mindennapi működést garantál, és minimális karbantartást igényel. A készülék új borítást és tömítéseket kapott, amelyek csökkentik a por behatolását, valamint továbbfejlesztett automatikus fúvókaellenőrzéssel és irányított tisztítási eljárással rendelkezik.

Az SC-P5000 színpontosságával csak a nyomtatási minősége vetekszik, amelyet az Epson fejlett nyomtatófej-technológiája biztosít, hogy a felhasználók nagy felbontású, tartós nyomatokat készíthessenek. A 3,5 pl cseppméret és a 2880 x 1440 dpi felbontás pontos, részletgazdag nyomatokat, míg az Ultrachrome HDX tinták továbbfejlesztett fényállóságot biztosítanak. Az SC-P5000 zökkenőmentesen illeszthető bármilyen proofkészítési munkafolyamatba és a SpectroProofer telepítésével képes a proofok automatikus ellenőrzésére. Az új nyomtatót támogatja az összes nagyobb RIP (raszterizáló szoftver) és szoftvergyártó.

A SureColor SC-P5000 2017. januártól kapható négy verzióban (violet vagy világosszürke (LLK) tintakészlettel, illetve ezek SpectroProoferrel szerelt változatában) 1,995 eurós, illetve 3,195 eurós áron.

Főbb jellemzők: