Interaktív, csapatmunkára ösztönző oktatási megoldás az izgalmasabb tanulásért

Kütyü Magazin, 2017. február 7. 14:13

Az Epson legújabb, intuitív, ultrarövid vetítési távolságú, interaktív oktatási megoldásával, az EB-696Ui készülékkel az oktatók közös tanulásra ösztönözhetik a diákokat, kihasználhatják a széleskörű csatlakoztathatóság előnyeit és kiemelkedő eredményeket érhetnek el. Az opcionális vezeték nélküli csatlakoztatás, a speciális moderátor funkció, valamint a részletgazdag Full HD felbontású kép támogatják a tanítási-tanulási folyamatot.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetője elmondta „Ez a felsőkategóriás, ultra rövid vetítési távolságú projektor a legújabb technológiai megoldásokkal megkönnyíti az információ megosztását és kiemelkedő interaktivitást nyújt az akár 100" méretre állítható vetítőfelületen. A síkpaneles kijelzők mindezt nem tudják gazdaságosan biztosítani. Az akár 10 000 órányi lámpaélettartam gazdaságos üzemeltetés mellett alacsonyan karbantartási költségeket kínál. Az ujjérintés és a két tollat támogató interaktív funkciók segítségével a tanulók könnyedén, közvetlenül a kivetített képre írva vagy rajzolva – bármiféle mobileszköz vagy számítógép használata nélkül – vehetnek részt aktívan a tanulási folyamatban. Az egyszerre több számítógépről történő kivetítést vezérlő, EasyMP szoftver speciális moderátor funkciója segítségével az oktatók könnyedén megjeleníthetnek tartalmat akár 50 csatlakoztatott eszköz bármelyikéről, így még több lehetőség nyílik a diákok és a pedagógusok közti tartalomcserére.”

Az iOS, Android és Google Chromebook eszközökre elérhető Epson iProjection alkalmazás segítségével a tanulók egyszerűen megoszthatják a tartalmakat. Az intuitív számítógép nélküli jegyzetelés funkciót speciális, vezérlésre és jegyzetelésre szolgáló eszköztárakkal bővítették, valamint az új kezdőképernyőn már elérhető a nyomtatási és a mentési funkció is. Az EB-696Ui vetítő további jellemzője az osztott képernyő és az ultraszéles, többképernyős interaktivitás lehetősége, a közvetlenül a készülékről irányítható dokumentumkamera, a beépített 16 W-os hangszóró és a mikrofonbemenet.

Az EB-696Ui mellett a termékcsalád további 10 modellt tartalmaz: az EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi, EB-685W, EB-685WS, EB-675W, EB-680, EB-680S és EB-670 készülékeket. Mindegyik projektor az Epson 3LCD technológiát használja, amely akár 100" méretű, éles, élénk, és akár 16 000:1 kontrasztarányú kép vetítését is lehetővé teszi. Mindegyik modell három HDMI bemenettel rendelkezik, így könnyen csatlakoztathatók különböző eszközökhöz: számítógépekhez, DVD-lejátszókhoz és dokumentumkamerákhoz. A SMART Notebook szoftver a termékcsalád minden tagjával kompatibilis.